Μετά τις δηλώσεις που έγιναν από κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της συγχώνευσης ΟΑΝΑΚ – ΟΑΔΥΚ και συγκεκριμένα για την έδρα του Δ.Σ., ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση & αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

«Η συγχώνευση των αναπτυξιακών φορέων της Κρήτης ΟΑΝΑΚ και ΟΑΔΥΚ σε ένα παγκρήτιο, μπορεί να αναβαθμίσει τη λειτουργία και το ρόλο τους, ώστε ο νέος φορέας να καταστεί περισσότερο ικανός συμμέτοχος στην παγκρήτια ανάπτυξη.

 Αυτό είχε πράγματι αποφασιστεί πολιτικά, από προηγούμενες Κυβερνήσεις και μάλιστα είχε προχωρήσει η διαδικασία, αλλά η γνωστή αναβλητικότητα των Υπουργείων, την έβαλε στο ράφι.

 Το θέμα της έδρας του Δ.Σ. ήταν καθαρό, ότι αυτή θα ήταν η έδρα της Περιφέρειας με δομές του νέου Οργανισμού στην Ανατολική και Δυτική Κρήτη και έγινε ξεκάθαρο, αφ’ ότου ως έδρα της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» στα πλαίσια της συνολικής πολιτικής συναίνεσης, ορίστηκαν τα Χανιά.

 Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να ανακινήσουν πάλι το θέμα της έδρας, με κίνδυνο να δημιουργηθούν τοπικές αντιθέσεις, ενώ αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει κυρίαρχα και ουσιαστικά όλους, είναι οι προϋποθέσεις, ώστε ο νέος οργανισμός να έχει τη δυνατότητα και τα μέσα, με παρουσία σ’ όλο το νησί, να υλοποιεί τους αναπτυξιακούς στόχους, όπως αυτοί αποφασίζονται από την Περιφέρεια, τους Δήμους αλλά και το κεντρικό Κράτος.

 Αν πάλι κάποιοι επιμένουν να θέτουν θέμα έδρας, ας αποφασιστεί αυτό από την Περιφέρεια Κρήτης και την ΠΕΔ, οι οποίοι που θα έχουν τη μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών του νέου φορέα .
Για όλα τα παραπάνω

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί

1. Έχετε καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο συγχώνευσης των δυο οργανισμών;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του ;

 3. Έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης των τριών φορέων ΟΑΝΑΚ, ΟΑΔΥΚ, Υποδομές Κρήτης Α.Ε.; και

 Παρακαλώ να μου καταθέσετε τα αντίστοιχα έγγραφα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook