Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε στη Βουλή το ζήτημα «της διακοπής χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», μέσω της ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει στον Νομό Ηρακλείου αλλά και σ’ ολόκληρη την Κρήτη, η απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω της νέας άρσης από την Κυβέρνηση της εξόφλησης των χρεών.

Ειδικότερα, με τις κινητοποιήσεις αυτές των φαρμακοποιών τίθεται σε κίνδυνο η ζωή πολλών συμπολιτών μας, για τους οποίους η χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων σε καθημερινό επίπεδο είναι επιτακτική για να μπορέσουν διατηρηθούν στη ζωή».

Επειδή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αυγενάκης το ζήτημα των φαρμάκων είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ανθρώπινη ζωή, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια αυτής και έχει αρχίσει πλέον να αποκτά πανελλαδική εμβέλεια, με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών να κλιμακώνονται ανά την Ελλάδα, ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί σε συμφωνία με τους φαρμακοποιούς για την εξόφληση των χρεών, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία για τους ασθενείς και να αρχίσουν να προμηθεύονται πάλι φάρμακα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook