Συνάντηση με τον υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ Κρήτης) κ. Νικήτα Κλογιαννάκη είχε σήμερα το μεσημέρι το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης (πρόεδρος) και Δαμιανός Χαλκιαδάκης (Γραμματέας) στον Άγιο Νικόλαο, όπου βρισκόταν για υπηρεσιακούς λόγους ο κ. Καλογιαννάκης.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των εργαζομένων τέθηκαν στη συνάντηση μια σειρά από θέματα προς τον κ. υποδιοικητή.

Πρώτα απ΄όλα το θέμα της έλλειψης προσωπικού και των ενεργειών και αποφάσεων που έχουν γίνει από την πλευρά της ΔΥΠΕ για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου με μονομερείς μετακινήσεις ιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα με υπογραφή του υποδιοικητή απομακρύνθηκε ένας ακόμα νοσηλευτής προς νοσοκομείο του Ηρακλείου χωρίς να υπάρξει αναπλήρωση του, ενώ είναι ο τρίτος που φεύγει από την αρχή του έτους με τον ιδιο τρόπο και ενώ είναι γνωστό ότι το Νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου έχει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν κανονικά οι άδειες και να οφείλονται δεκάδες ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) στο προσωπικό). Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να σταματήσει η αποδυνάμωση και να αναπληρωθούν οι απώλειες που έχουν δημιουργηθεί με τις μονομερείς μετακινήσεις.

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής της ΥΠΕ παραδέχθηκε ότι το Νοσοκομείο Αγ.Νικολάου μαζί με αυτό του Ρεθύμνου έχουν τα πιο έντονα προβλήματα με το προσωπικό και ότι θα γίνουν άμεσα ενέργειες ενίσχυσης τους με επικουρικό προσωπικό.

Επίσης οι εργαζόμενοι έθεσαν το σοβαρό θέμα που υπάρχει με τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες όπως η αναισθησιολογία, η καρδιολογία και το ακτινολογικό, κενά που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο, τόσο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, όσο και για τη δημόσια υγεία. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι τον Αύγουστο, παρότι το Νοσοκομείο εφημερεύει  υποτίθεται όλο το μήνα, 8 ημέρες δεν υπήρχε εφημερεύων αναισθησιολόγος,  9 ημέρες δεν εφημέρευε καρδιολόγος και 10 ημέρες δεν εφημέρευε ακτινολόγος. Και αυτό συμβαίνει μήνα Αύγουστο, που ο πληθυσμός που καλύπτει υγειονομικά το Νοσοκομείο μεγεθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω των τουριστών και των επισκεπτών της περιοχής. Η κατάσταση με τα εφημεριακά κενά στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου βαίνει συνεχώς προς το χειρότερο και η εφημερία του θεωρείται επισφαλής υπό τέτοιες συνθήκες. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον κ. υποδιοικητή να εισηγηθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι ιατροί του Νοσοκομείου να μπορούν να εφημερεύουν μέχρι και 11 ημέρες το μήνα και έτσι το πρόβλημα θα ελαχιστοποιηθεί, αν όχι λυθεί τελείως. Από την πλευρά του ο κ. Καλογιαννάκης είπε ότι θα δει το θέμα και ότι από 1/1/2013 θα αλλάξουν τα δεδομένα με το νέο κοινό οργανισμό των 4 Νοσοκομείων.

Επίσης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν το θέμα των απλήρωτων πρόσθετων αμοιβών (νυχτερινά, αργίες) που υπάρχουν για τους εργαζόμενους από το Μάρτιο και μετά, όπως επίσης και τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία κάλυψης των θέσεων διοίκησης της νοσηλευτικής κυρίως υπηρεσίας.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση ότι θα υπάρξει συνεχής επαφή μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα προώθησης των θεμάτων που τέθηκε.