Δεκαπέντε φωτιές βρίσκονται σήμερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Σε εξέλιξη μεγάλη δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στις Πετριές Κύμης στην Εύβοια.

Ακόμα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κιάφα Κορωπίου που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Κιάφα, στο Κορωπί, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι από χθες το βράδυ δασική πυρκαγιά στις Πινακάτες του νοτίου Πηλίου. Η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Αργυρέικα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ο ομώνυμος οικισμός. Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες των επίγειων μέσων πυρόσβεσης στο Σκοπό Φλώρινας. Η φωτιά εισήλθε στο ελληνικό έδαφος από τη γειτονική ΠΓΔΜ, κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις. Στην περιοχή βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 15 άτομα και τέσσερις εθελοντές.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι φωτιά στην Εράτυρα Κοζάνης που καίει θαμνώδεις εκτάσεις, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στο Φελί και στο Δασύλλιο Γρεβενών που έκαψαν δασικές εκτάσεις.

Ακόμη, μία δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις τέσσερις τα ξημερώματα . Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και άλλα δύο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.

Πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στην Καρύνια Ανατολικής Μάνης σε χορτολιβαδική περιοχή όπου επιχειρούν συνολικά 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα αεροσκάφος.

Πυρκαγιά, τέλος, εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην ανατολική Φθιώτιδα και καίει σε δασική έκταση στους πρόποδες του όρους Όρθρυς, στην περιοχή \”Γκιούζι\”, πάνω από την Παλαιοκερασιά. Λόγω του δύσβατου της περιοχής το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο.

\”Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τους πυροσβέστες. Υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου είναι στην διάθεσή τους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην περάσει το δρόμο και κατέβει χαμηλά στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και μετά προς την Παλαιοκερασιά\”, είπε στο LamiaReport, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, που βρίσκεται στην Παλαιοκερασιά.

Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα από Στυλίδα και Λαμία με 8 πυροσβέστες και10 άτομα πεζοπόρο της Π.Υ και της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, ενώ σε δύο ακόμη πυρκαγιές θα επιχειρούν, όλη τη νύχτα, οι πυροσβέστες της Φθιώτιδας.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί τα μέτωπα σε Λαϊνάκι Λευκάδας, Λυκόχια Αρκαδίας, Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και Κίρκη Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook