Η ιστορία του Naoto Matsumura έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη Φουκουσίμα, μετά το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011.

Ο Matsumura, 53 ετών, αποφάσισε να μην ακολουθήσει την εντολή εκκένωσης της περιοχής και έτσι έμεινε εκεί ολομόναχος, μέχρι την άρση της εν λόγω εντολής. Ήταν μόνος του και αποφάσισε να αφοσιωθεί στη φροντίδα των ζώων που είχαν αφήσει πίσω τους οι υπόλοιποι κάτοικοι.

Άρχισε να ταΐζει σκύλους, γάτες, μοσχάρια, άλογα και οτιδήποτε άλλο έβρισκε, για να μην πεθάνουν και για να μη γίνουν βίαια από την πείνα.

Εκείνο τον Μάρτιο, εντόπισε μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι φορούσαν λευκές ολόσωμες φόρμες για να προστατευθούν από τη ραδιενέργεια. Η εν λόγω ομάδα εργαζόταν για το Υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Αλιείας και ήταν εκεί για να σκοτώσει όλα τα βοοειδή της περιοχής.

Τους ζήτησε, λοιπόν, να μην τα σκοτώσουν και τους εξήγησε πως θα αναλάμβανε εκείνος τη φροντίδα τους. Έτσι έγινε, και από τότε έχει στην αυλή του περίπου 50 ζώα. Ελέγχει την αναπαραγωγή τους, για να μην πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς, και ο μόνος λόγος για να σκοτώσει κάποιο είναι οι δικές του ανάγκες επιβίωσης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook