Δικαστική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ το 2004 άρχισε η εισαγγελία της Ναντέρ στο Παρίσι, στα πλαίσια της μήνυσης κατ\’ αγνώστων για δολοφονία που είχε καταθέσει προ ημερών η χήρα του Παλαιστίνιου ηγέτη, η Σούχα Αραφάτ.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά την ανακάλυψη ποσοτήτων πολωνίου-210, μίας ιδιαίτερα τοξικής αλλά και σπάνιας ραδιενεργού ουσίας στα προσωπικά αντικείμενα του πρώην ηγέτη, δεδομένο που αναζωπύρωσε τις εικασίες για πιθανή δηλητηρίαση του Αραφάτ.

Η παλαιστινιακή ηγεσία και οι οικείοι του Αραφάτ είναι ακράδαντα πεπεισμένοι πως ο πρωτοστάτης του παλαιστινιακού σκοπού έχει δηλητηριαστεί σκόπιμα.

Την Παρασκευή, το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής της Λοζάννης ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τη σορό του Αραφάτ, έπειτα από την άδεια που έδωσε η χήρα του για την διερεύνηση της πιθανής ανίχνευσης πολωνίου στο σώμα του νεκρού ηγέτη.

Ένας, ή περισσότεροι ανακριτές, που θα προΐστανται των ερευνών που διέταξε η εισαγγελία της Ναντέρ πρόκειται να ορισθούν εντός των προσεχών ημερών.

Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Ναντέρ, η παλαιστινιακή πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της και χαιρέτισε την έναρξη της ερευνητικής διαδικασίας.

Ο Γιάσερ Αραφάτ είχε πεθάνει στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί ντε Κλαμάρ, κοντά στο Παρίσι.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook