Με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, ζητά την Έκδοση Υπουργικής Απόφασης για ρύθμιση δανείων ΟΕΚ Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της υπ. αρ. 54/260712 ΠΑΒ, με την οποία σας επισήμανα την ανάγκη να επισπευθεί η έκδοση της Υπουργικής απόφασης, όπως άλλωστε ρητά ορίζεται στον Ν.4019/11, που απαιτείται για την ρύθμιση των δανείων δανειοληπτών του πρώην ΟΕΚ, μέσω των κεφαλαίων που εισπράττονται από τις τράπεζες, επικαλείσθε τεχνικά προβλήματα για την μη έκδοσή της. Χαρακτηριστικά απαντάτε ότι:

«σε επικοινωνία του πρώην Ο.Ε.Κ. κυρίως με την Εθνική Τράπεζα, η τελευταία δήλωσε ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τεχνικά το θέμα, για αυτό και δεν έχει προχωρήσει και η έκδοση μέχρι σήμερα Υπουργικής Απόφασης».

 Επειδή, η λύση του προβλήματος , όπως προβλέπει και ορίζει ο νόμος , είναι θέμα βούλησης, μιας και δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν, εκτός αν αυτά είναι ΤΕΧΝΗΤΑ.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
Έχετε την βούληση να εκδώσετε τη σχετική απόφαση, προσδιορίζοντας και τον τρόπο με τον οποίο θα δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες του ΟΕΚ να ρυθμίσουν τα δάνειά τους;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook