Επίθεση δέχτηκε ένας φαρμακοποιός στο Ηράκλειο από πολίτη όταν του εξήγησε ότι  πλέον τα φάρμακα χορηγούνται τοις μετρητοίς καθώς έχει ανασταλεί η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, κατόπιν των Γενικών Συνελεύεσεων του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε φαρμακείο στο Τυμπάκι γεγονός που από τη μια δείχνει την απελπιστική κατάσταση που έχουν φτάσει οι ασφαλισμένοι αλλά και την πίεση που δέχονται από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εξαιτίας της ανικανότητας του κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

 Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο φαρμακευτικός σύλλογος Ηρακλείου αναφέρει:

"Οι φαρμακοποιοί του Νομού Ηρακλείου με έκπληξη και φόβο πληροφορηθήκαμε την επίθεση πολίτη σε συνάδελφο φαρμακοποιό, όταν ο τελευταίος του εξήγησε ως όφειλε ότι έχουμε αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, κατόπιν αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων και λόγω των συσσωρευμένων χρεών της πολιτείας προς τα φαρμακεία.

Διαπιστώσαμε έτσι με το χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα της ανάρμοστης πολιτικής της κυβέρνησης η οποία μη μπορώντας να καλύψει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, προσπαθεί ψευδολογώντας και διαστρεβλώνοντας, να στρέψει τον Έλληνα ασθενή εναντίων μας.


Παρ ότι όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος έχει σταθεί στο πλευρό μας, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι κάτω από το βάρος όλων αυτών των προβλημάτων που μας έχουν φορτώσει όλο αυτό το διάστημα οι ‘Ελληνικές κυβερνήσεις’ αντιδρούν όπως ο συγκεκριμένος πολίτης.


Όμως αν πράγματι η πολιτεία δεν θέλει να σημειωθούν μόνο παρόμοια αλλά και χειρότερα περιστατικά, θα πρέπει να προστατέψει τον Έλληνα φαρμακοποιό, λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο.


Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και οι φαρμακοποιοί του Νομού Ηρακλείου συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο και δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψουμε τα μέλη μας".