Τη στιγμή που τον Ιούλιο σημειώθηκε επιστροφή των καταθετών στα γκισέ των τραπεζών, με τους αποταμιευτές να βάζουν πίσω στις τράπεζες 3,5 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών εμφανίζονται δραματικά μικρές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σε ανακοίνωσή της, προκύπτει πως μόλις δύο στους δέκα Έλληνες έχουν στην τράπεζα κατάθεση που υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ.

Επίσης προκύπτει ότι οι ρυθμίσεις των στεγαστικών και των καταναλωτικών δανείων, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών, παρουσίασαν, την 30ή Ιουνίου 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011, αύξηση του αριθμού κατά 16,4%.

«Τα προγράμματα ρυθμίσεων των τραπεζών ξεκίνησαν το 2010 και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών 2011 και 2012, προσφέροντας σε διάφορες κατηγορίες οφειλετών, όπως τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους (λόγω της περικοπής των αποδοχών τους), καθώς και στους ανέργους, επιμήκυνση της διάρκειας με μείωση των δόσεων των δανείων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook