Μία ολόκληρη ζωή θα χρειάζεται να παλεύει με το τραύμα του ο 2χρονος Callum Blackshaw που κατάπιε ένα ολόκληρο μπουκάλι τοξικό καθαριστικό φούρνου επειδή το καπάκι ασφαλείας αποδείχθηκε όχι και τόσο ασφαλές…

Ο μικρός έπαθε πολλά εσωτερικά εγκαύματα και είναι χαρακτηριστικό πως το καθαριστικό ήταν τόσο ισχυρό που άνοιξε μία τρύπα στο χαλί όταν το αγοράκι έκανε εμετό το υγρό που είχε καταπιεί!

Όλα συνέβησαν ενώ το αγόρι βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς του στο Έσεξ. Η23χρονη μητέρα του Maxine δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του, στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Θα χρειαστεί να περάσει ώρες αγωνιάς έως και αύριο για να μάθει εάν θα μείνει μόνιμη ζημιά στο αγόρι.

Ο Callum ταΐζεται με σωληνάκι στη μύτη του τρεις φορές την ημέρα ενώ ο οισοφάγος του ανοίγεται κάθε νύχτα για να μην «κολλήσει» καθώς επουλώνονται τα εσωτερικά εγκαύματα.

Η γιαγιά του μικρού, η 52χρονη Carina Blackshaw, νιώθει υπεύθυνη για το τρομερό ατύχημα. «Ξέρω πως έκανα λάθος αφήνοντας τις σακούλες του σούπερ μάρκετ στην κουζίνα αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα αγόρι δύο χρονών κατάφερε να ανοίξει το καπάκι ασφαλείας», λέει. «Επειδή ήταν καινούριο θεωρώ πως ήταν ελαττωματικό αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί το πήραν μαζί με τον Callum κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο αλλά χάθηκε στη διαδρομή…»

Το απορρυπαντικό βρισκόταν μέσα σε σακούλα στο τραπέζι της κουζίνας όταν ο Callum και ο δίδυμος αδελφός του Calvin γύρισαν στο σπίτι από το κολυμβητήριο για να δειπνήσουν με τη γιαγιά τους.

Τα παιδιά έπαιζαν με τα αυτοκινητάκια τους στην κουζίνα όταν ο Callum κάπως κατάφερε να σκαρφαλώσει στο τραπέζι και να ανοίξει το μπουκάλι.

«Πήγα για ένα λεπτό στο μαγαζί της γωνίας για να πάρω στα αγόρια γλυκά. Έπαιζαν ήσυχα στην κουζίνα, η μαμά τους ήταν στο διπλανό δωμάτιο. Μόλις γύρισα όλοι ήταν έξω. Τα μάτια του Callum ήταν γυρισμένα ενώ είχε λιποθυμήσει στο πάτωμα», αφηγείται.

«Οι γιατροί μας είπαν πως θα πάρει μήνες για να αναρρώσει από τα τραύματά του», είπε η μητέρα των αγοριών.

Δείτε τις φωτογραφίες
newsbeast.gr