Οι μισθολογικές περικοπές στους υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη.

Μετά τη συνάντηση, στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας δήλωσαν ότι πρέπει αφ\’ ενός να διασφαλιστεί το αξιόμαχο των ενστόλων και αφ\’ ετέρου η αντιμετώπιση να είναι ενιαία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, χωρίς να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ραντεβού των κ.κ. Στουρνάρα και Μουσουρούλη συνέπεσε χρονικά με τη συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στις μισθολογικές περικοπές και υποστηρίζει πως δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της εργασίας των Λιμενικών.

Την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών ενώ οι κινητοποιήσεις της θα κορυφωθούν με πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου με συμβολική διαμαρτυρία στη ΔΕΘ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook