Έκκληση προς τους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την ηγεσία του ΕΟΠΠΥ και με τη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους φαρμακοποιούς την κατανόησή τους, «με το ηθικό δικαίωμα», όπως είπε, που έχει ως υπουργός, «υπό την έννοια ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ασχολήθηκε κατά προτεραιότητα με την υποχρέωση της πολιτείας να εξοφλεί τα χρέη μας προς τους φαρμακοποιούς».

«Γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και όλη η αγορά υγείας ότι οι φαρμακοποιοί έχουν αυτή την προτεραιότητα και θα την έχουν, ας μην την αξιοποιούν και να τη στρέφουν εναντίον και της κοινωνίας και των δικών τους συμφερόντων» κατέληξε.

Οι φαρμακοποιοί έχουν αποφασίσει την αναστολή της επί πιστώσει διάθεσης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω χρεών του οργανισμού προς τα φαρμακεία.

protothema.gr