Στην επίτευξη του στόχου για περιορισμό του ελλείμματος και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα επικεντρωθεί ο έλεγχος των επικεφαλής της τρόικας, που έρχονται στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Το ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γ.Στουρνάρα έχει κανονιστεί για το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ράις αναφέρθηκε και στην γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής και και ότι το Ταμείο προσβλέπει στο ρόλο που θα παίξει η ΕΚΤ.

Την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να ολοκληρώσει τον έλεγχο του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, είπε συγκεκριμένα την Πέμπτη ο Τζέρι Ράις εκπρόσωπος του Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι ο έλεγχος του προγράμματος θα επικεντρωθεί στο στόχο για τον περιορισμό του ελλείμματος καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της απασχόλησης και των διαρθρωτικών μέτρων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη, ο κ. Ράις τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική στην Ευρώπη και πώς οι πληθωριστικές πιέσεις είναι πιθανό να εξασθενήσουν.

Στη συνέχεια, είπε ότι το Ταμείο προσβλέπει στην καθοδήγηση και στο ρόλο που θα πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα μελλοντικά σχέδια και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook