Μία τιμητική πρόσκληση κατέφθασε στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων για τον προπονητή του τμήματος Κανόε Καγιάκ, Μανόλη Αγγελάκη, ο οποίος καλείται να συμμετάσχει  σε σεμινάριο προπονητών Σπριντ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 4 έως και τις 7 Οκτωβρίου στη Μπρατισλάβα.

Η επιλογή έγινε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ και εκτός του Μ. Αγγελάκη, στο ίδιο σεμινάριο κλήθηκε ο προπονητής της Χαλκίδας, Θεόδωρος Κιαπέκος. Έτσι, οι δυο τους θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους. 

Όπως δηλώνει ο Μανόλης Αγγελάκης: «Πιστεύω πως είναι πολύ τιμητικό για οποιονδήποτε προπονητή να επιλέγεται από την Ομοσπονδία της χώρας του να παραβρεθεί σε σεμινάριο προπονητικής. Όλα όσα θα μάθουμε θα είναι πολύ χρήσιμα για την πορεία και το μέλλον μας τόσο για μένα όσο και για τον συνάδελφο που θα εκπροσωπήσουμε μαζί την Ελλάδα. Το σεμινάριο γίνεται για τις αναπτυσσόμενες χώρες στο άθλημα του Κανόε Καγιάκ. Απ’ όσο γνωρίζω, η επιλογή έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και κατόπιν σχετικής πρότασης του υπεύθυνου Εθνικών ομάδων. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ την Ομοσπονδία για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει και αισθάνομαι πολύ τυχερός που θα συμμετάσχω σε αυτό το σεμινάριο». 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ν.Ο. Χανίων, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη, η επιλογή του Μανόλη Αγγελάκη από την Ομοσπονδία είναι ένα γεγονός τιμητικό τόσο για τον ίδιο τον προπονητή όσο και για τον Όμιλο. 
«Η επιλογή του προπονητή καταξιώνει όχι μόνο τον ίδιο αλλά δικαιώνει και τον Όμιλο όσον αφορά το προπονητικό δυναμικό και τους ανθρώπους που εμπιστεύεται για τη στελέχωση των τμημάτων του. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο συνέδριο και η συμμετοχή του Μανόλη να αποδειχθεί χρήσιμη και εποικοδομητική». 

Από την πλευρά του ο έφορος Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο.Χ., Δημήτρης Καλλιβρετάκης δηλώνει πως: «Είναι ένα αξιόλογο γεγονός για τον συνεργάτη μου στο τμήμα. Θα ενημερωθεί σε θέματα προπονητικής οπότε θα είναι προς το συμφέρον του Ομίλου. Θεωρώ ότι ο Μανόλης θα ενημερωθεί και θα εφαρμόσει τις πιο σύγχρονες μεθόδους προπονητικής στο άθλημα του Κανόε Καγιάκ, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς. Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό ότι μπήκαν κριτήρια όσον αφορά την επιλογή που έγινε, καθώς θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, άτομα που υπηρετούν σωστά και ανιδιοτελώς το άθλημα και ο Μανόλης είναι ένας τέτοιος άνθρωπος». 
Το σεμινάριο τελεί υπό τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και την Σλοβακική Ολυμπιακή Επιτροπή.