Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος αναφορικά με τις παραβιάζεις των γεωργικών ζωνών, που δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις παραγωγών και κτηνοτρόφων, αλλά και για να ενημερώσει τους τελευταίους για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο βρεθούν υπόλογοι για ζημίες των αιγοπροβάτων τους, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης ξεκίνησε μπαράζ συναντήσεων με όλους τους εμπλεκομένους.

Μετά και τις αυστηρές προειδοποιήσεις του Εισαγγελέα Ηρακλείου, κ Μαρκάκη, πως θα είναι αμείλικτος σε θέματα που άπτονται παραβιάσεων των οριοθετημένων ζωνών, πως θα ελέγχει τακτικά τους άνδρες της αγροφυλακής για την επιτήρηση των ζωνών και πως όποιοι κτηνοτρόφοι δεν τηρούν το νόμο δεν θα λαμβάνουν τις προβλεπόμενες επιδοτήσεις, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Δήμαρχος Γόρτυνας θεώρησε σωστό να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους δημότες που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο κ. Σχοιναράκης είχε αρχικά συνάντηση με τους άνδρες της υπηρεσίας της αγροφυλακής, από τους οποίους ζήτησε να επιστήσουν την προσοχή τους στην τήρηση των ζωνών και να υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες των παραγωγών. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος αγροφύλακες από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γόρτυνας με επικεφαλή τον αρχιφύλακα τους, Γιώργο Καμπουράκη, ο οποίος διαβεβαίωσε τον κ. Σχοιναράκη πως οι άνδρες του θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αφενός να μειωθούν στο ελάχιστο οι παραβιάσεις των γεωργικών ζωνών και αφετέρου να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης όσες ζημίες καταγγελθούν, αφού όπως του τόνισε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου τους προειδοποίησε πως θα τους ασκήσει διώξεις για πλημμελή άσκηση καθηκόντων σε περίπτωση που δεν υποβάλλονται μηνυτήριες αναφορές σε όσους κτηνοτρόφους παραβιάζουν τις γεωργικές ζώνες και προκαλούν ζημιές.

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος έχει προγραμματίσει συναντήσεις και με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων ώστε να τους μεταφέρει τις συστάσεις του Εισαγγελέα και να τους ζητήσει να είναι προσεκτικοί με την τήρηση των ζωνών.

Συγκεκριμένα την προσεχή Δευτέρα θα συναντηθεί στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας με τους κτηνοτρόφους από τη δημοτική ενότητα Αγίας Βαρβάρας, την Τρίτη 22 Μαρτίου θα υποδεχτεί στην έδρα του Δήμου, στους Αγίους Δέκα τους συναδέλφους τους από τη δημοτική ενότητα της Γόρτυνας και την Πέμπτη θα συναντηθεί στο Ασήμι με τους κτηνοτρόφους του πρώην Δήμου Κόφινα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook