Είναι γνωστό πως οι μαϊμούδες είναι οι καλύτεροι… κλέφτες του ζωικού βασιλείου. Πάντα οι υπεύθυνοι των ζωολογικών πάρκων προειδοποιούν τους επισκέπτες όταν διέρχονται από τις περιοχές όπου βρίσκονται μαϊμούδες να μην σταθμεύουν αρκετή ώρα γιατί μπορεί να φύγουν με… λειψό αυτοκίνητο.

Οι μαϊμούδες όμως στο Ζωολογικό Πάρκο Longleat στο Wiltshire της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ξεσυνηθίσει να βλέπουν ανθρώπους καθώς η ζούγκλα των μαϊμούδων έχει αποκλειστεί για τα τροχοφόρα εδώ και δύο χρόνια και οι αρμόδιοι σκέφτηκαν έναν τρόπο να… τις προετοιμάσουν ψυχολογικά ώστε να υποδεχθούν τους… επισκέπτες τους.

\"\" 

Άφησαν ένα παλιό αυτοκίνητο κοντά σε 100 περίπου μαϊμούδες για να συνηθίσουν στην εικόνα του αντικειμένου στην περιοχή τους. Εκείνες δεν έχασαν χρόνο. Ανέβηκαν στο αυτοκίνητο και το έκαναν καλοκαιρινό. Πήραν τη βαλίτσα που ήταν στη σχάρα του και ντύθηκαν με τα ρούχα, έκλεψαν τα λούτρινα αρκουδάκια που είχε μέσα, πήραν την πινακίδα, τη ρόδα, τα τάσια και ό,τι άλλο τους φάνηκε αξιοπερίεργο κι εντυπωσιακό.

 \"\"

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι κάποιες μαϊμούδες επεξεργάζονταν με λεπτομέρεια το αυτοκίνητο προσπαθώντας να κλέψουν τους καθρέφτες ακόμη και τους υαλοκαθαριστήρες.

Ο υπεύθυνος του Πάρκου δήλωσε: «Οι μαϊμούδες είναι βασική ατραξιόν του Κήπου και ό,τι κάνουν πάντα προκαλεί γέλιο κι εντυπωσιάζει κυρίως τα παιδιά. Γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε λίγο χρόνο να συνηθίσουν την ιδέα των επισκεπτών».

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"


Daily Mail

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook