Το μεσημέρι ή το αργότερο το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ και των κρατών που συμμετέχουν στην σύνοδο κορυφής στο Παρίσι για το τι θα γίνει στην Λιβύη. 
Την ίδια ώρα, όπως δημοσίευσε από την Παρασκευή το Flashnews.gr, οι δύο στρατιωτικές βάσεις στην Κρήτη (αεροπορική στον Μουζουρά και ναυτική στο Μαράθι Ακρωτηρίου) βρίσκονται στην ίδια κατάσταση ετοιμότητας, όπως από την αρχή της κρίσης και χωρίς – έως τώρα – να έχει αλλάξει κάτι στους σχεδιασμούς για τον ρόλο που διαδραματίζουν σε επίπεδο διοικητικής υποστήριξης και ανεφοδιασμού.
Το θέμα του ρόλου των Αμερικανονατοικών βάσεων της Κρήτης, αλλά και της αεροπορικής βάσης στο Άκτιο, συζητήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και Πάνου Μπεγλίτη αντίστοιχα, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτεράρχου Ι. Γιάγκου και του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ Ιωάννη Ζέππου. 
Λίγο αργότερα συνεδρίασε εκτάκτως και το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.
Επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες κατάληξη όλων των συσκέψεων και των συνεδριάσεων , εν όψει και της συμμετοχής του πρωθυπουργού στην σημερινή σύνοδο κορυφής στο Παρίσι – ήταν ότι η Ελλάδα επιδιώκει ειρηνική λύση, σεβόμενη απόλυτα τη διεθνή νομιμότητα και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 1970 της 26ης Φεβρουαρίου και 1973 της 17ης Μαρτίου. Παράλληλα η Ελλάδα σέβεται και τις συμμαχικές της υποχρεώσεις. 
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ωστόσο είναι πιθανόν να αναλάβει ρόλο σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ελέγχου εφαρμογής του εμπάργκο όπλων. 

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, εαν ζητηθεί, να παρασχεθούν αεροσκάφη F16 απο την 115 Πτέρυγα Μάχης για την επιτήρηση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων προς την Λιβύη.

Σε ότι αφορά στις βάσεις της Σούδας , στην Κρήτη, θα συνεχίσουν να είναι στην διάθεση του ΝΑΤΟ ως βάση ανεφοδιασμού και διοικητικής υποστήριξης, ενώ το θέμα της συνδρομής τους θα επανεξεταστεί όταν το Βορειατλαντικό σύμφωνο οριστικοποιήσει το είδος της επέμβασης που θα γίνει στην Λιβύη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook