Η φημολογία για επέμβαση στη Λιβύη με την εμπλοκή της Βάσης της Σούδας αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, κυριάρχησαν την πρώτη ημέρα της 2ης διεθνούς αντιιμπεριαλιστικής συνάντησης που οργάνωσαν στα Χανιά, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και οι Επιτροπές Ειρήνης στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του παγκοσμίου συμβουλίου Ειρήνης, Θανάση Παφίλη, \”η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη από όλες τις πλευρές\”.

 \”Δυστυχώς η χώρα μας με την πολιτική που ακολουθεί και η σημερινή, αλλά και οι παλαιότερες κυβερνήσεις, έχει εμπλακεί σε όλες αυτές τις επιθετικές δραστηριότητες. Η συνάντηση μας είναι δραματικά επίκαιρη καθώς σήμερα, έχομε στην πράξη την έναρξη ενός νέου πολέμου κατά της Λιβύης. Ένας πόλεμος, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, που δεν έχει κανένα λόγω να συμμετέχει, ο πόλεμος δεν γίνεται για να έλθει η δημοκρατικά στη Λιβύη είναι υποκρισία αυτό που λέγεται, γιατί όλοι αυτοί που εξαπολύουν τον πόλεμο πριν 2-3 μήνες ήταν συνομιλητές του Καντάφι\”.

Και σε αυτή τη συνάντηση, όπως και στη πρώτη, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν το πάγιο άιτημα να κλείσει η βάση της Σούδας.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση, συμμετέχουν εκπρόσωποι από 11 χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, το Ιράν, το Ισραήλ, η Κροατία, η Κύπρος, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη, η Σερβία, η Συρία και η Τουρκία.

Για αύριο Κυριακή έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση έξω από την ΑμερικανοΝατοϊκή βάση της Σούδας, ενώ σημείο συνάντησης για τη πορεία έχει οριστεί η πλατεία δημοτικής αγοράς ενώ αυτή θα ξεκινήσει στις 12 το μεμέρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook