«Δεν θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις εξπρές, δεν θα παρακαμφθούν οι κανόνες της διαφάνειας», ξεκαθαρίζει ο υπουργος Οικονομικων σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Επιπλέον, κάνει λόγο για μία νέα εθνική στρατηγική ταχύτερης επιστροφής στις αγορές μέσω μεγάλων εταιριών ακινήτων του Δημοσίου και ουσιαστικά κηρύσσει την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, με την επερχόμενη ίδρυση Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου Ακινήτων που θα έχει πρόσβαση στις αγορές και θα αντλεί κεφάλαια.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο και πως δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Τονίζει ακόμη πως με το ενιαίο μισθολόγιο θα διορθωθούν σημερινοί προφανείς ανορθολογισμοί, σημειώνει όμως πως αυτό δεν σημαίνει πως θα συγκλίνουν όλοι κάπου στη μέση.

Όσον αφορά την ΝΔ ο κ. Παπακωσταντίνου αναφέρει πως δεν είναι αντάξια των περιστάσεων, ενώ για το ΚΚΕ υποστηρίζει πως δεν είναι σοβαρά αυτά που λέει.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook