Εξιχνιάστηκε, χθες (19/03) από Αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, υπόθεση ζωοκλοπής, η οποία είχε καταγγελθεί την 18/03/2011 στο Α.Τ. Μοιρών, από 55χρονο Ηρακλειώτη.

Ειδικότερα σύμφωνα με την καταγγελία του, άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 01/01/2011 έως 18/03/2011, αφαίρεσαν από διάφορες περιοχές του Δήμου Φαιστού, συνολικά σαράντα δύο [42] κυψέλες με μέλισσες.

Ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στην ομάδα Δίωξης Ζωοκλοπής της Δ/νσής μας, ότι σε αγροτική περιοχή του δ.δ. Πηγαϊδακίων, του Δήμου Φαιστού, 38χρονος ημεδαπός έχει τοποθετήσει κλεμμένες κυψέλες μελισσών, με τον πληθυσμό τους, βραδινές ώρες της 18-03-2011, Αστυνομικοί της ανωτέρω Ομάδας, σε συνεργασία με τα Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, διενήργησαν έλεγχο στις [56] συνολικά ανευρεθείσες κυψέλες όπου διαπιστώθηκε ότι, στα κουτιά αυτών είχε παραποιηθεί ο κωδικός μελισσοκομικής εκμετάλλευσης.

Δράστης εντοπίστηκε στην οικία του και σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο [2] κυνηγητικές καραμπίνες τις οποίες κατείχε νόμιμα, η μία εκ των οποίων είχε τροποποιηθεί ώστε να δέχεται πέντε [5] φυσίγγια αντί των προβλεπόμενων τρία [3],
Είκοσι τρία [23] φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
Δύο [2] γεμιστήρες των ανωτέρω κυνηγητικών όπλων,
Τρεις [3] κυψέλες χωρίς πληθυσμό με τα πλαίσια αυτών αποξυσμένα.

Ανευρεθείσες κυψέλες, αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και οι [56], ως προϊόντα των σε βάρος του κλοπών και του αποδόθηκαν.

Σε συμπληρωματική κατάθεσή του, ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια του έχουν συνολικά αφαιρέσει περίπου 80-90 κυψέλες, κλοπές για τις οποίες δεν είχε προβεί σε καταγγελία.
Για τις λοιπές τρεις [3] κυψέλες, εξετάζεται το νόμιμο της κατοχής των.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook