Με την ψυχή στο «στόμα», ο ΟΦΗ πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Εθνικό Αστέρα με 1-0 και τώρα πάει στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναιτωλικό έχοντας έναν και μόνο στόχο. Να μειώσει τη διαφορά τον οκτώ βαθμών και να μπει στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης που οδηγεί απευθείας στην άνοδο. Αναμφίβολα ο τίτλος του πρωταγωνιστή πηγαίνει στον Φώτιο Παπουλή ο οποίος κατάφερε λίγα λεπτά πριν τελειώσει το ματς να ξεκλειδώσει την άμυνα «μπετόν – αρμέ» που είχε στήσει ο Νίκος Παντέλης και μ’ ένα εκπληκτικό σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 
ΤΟ ΜΑΤΣ
Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκίνησε το ματς με τον Βεζυρίδη κάτω από τα δοκάρια, Μπούρμπος και Κιάσσος στα μπακ, Μπερτίν – Γεωργίου στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή, Βερόν – Καλάϊτζιτς ως αμυντικά χαφ, ελεύθερος λίγο πιο μπροστά ο Ρούσεφ και από εκεί και πέρα, αριστερά τον Παπουλή, δεξιά τον Γιακούμπου και στην κορυφή της επίθεσης τον Λεωνίδα Καμπάνταη. 
Από την άλλη μεριά, ο Νίκος Παντέλης, είχε τον Κοτταρά κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά τον Φραγκή, αριστερά τον Παριανό και στο κέντρο της άμυνας τους Καρατζά και Παπαζούδη. Στη μεσαία γραμμή, Σανόκο, Παντίδος, Σκάρος, Χωριανόπουλος και Διαμάντης και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκαρσία Λουάμο. 
Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ στο 4’ όταν ο Ρούσεφ σέντραρε, ο Καμπάνταης μ’ ένα περίεργο τρόπο προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοτταρά. 
Από ‘κει και μετά ο Κρητικός σύλλογος μπλοκαρίστηκε πάνω στο φράγμα που είχε στήσει ο Νίκος Παντέλης με την διπλή ζώνη άμυνας και τους δέκα παίκτες να κινούνται συνεχώς πίσω από τη σέντρα. Ο Ανδρέας Σκέντζος πήρε εντολή από το Νίκο Αναστόπουλο που βρίσκονταν στην κερκίδα (λόγω τιμωρίας) να αλλάξει τους ακραίους περνώντας Παπουλή δεξιά και Γιακούμπου αριστερά.
Αυτή η κίνηση έφερε την δεύτερη ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 23’, όταν ο Παπουλής από την μεγάλη περιοχή σούταρε στην κλειστή γωνία του Κοτταρά με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. 
Νέα προσπάθεια με τον Φώτη Παπουλή από δεξιά που έκανε τη σέντρα, λίγο πριν πιάσει ο Καμπάνταης τη κεφαλιά, ο Καρατζάς έδιωξε σε κόρνερ. 
Στο 31’ ο Γιακούμπου πέρασε όμορφα στον Καμπάνταη, από την μικρή περιοχή πλάσαρε όμως και πάλι οι αμυντικοί του Εθνικού Αστέρα δήλωσαν παρών και με προβολή έστειλαν τη μπάλα κόρνερ. 
Η ωραία εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ στο 35’ ανησύχησε αισθητά τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων ο οποίος στο 40’ έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Καμπάνταη μέσα από την μικρή περιοχή. 
Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με μια ευκαιρία για τον Αστέρα που ήταν και η μοναδική στα πρώτα 47’ λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 45’ ο Λουάμο Γκαρσία από δεξιά, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ όμως ο Βεζυρίδης ήταν ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα. 
Ο ίδιος παίκτης, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχε ένα καλό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Βεζυρίδης ενώ, στο 51’ ο Βερόν προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κοτταρά ο οποίος καλού-κακού έδιωξε σε κόρνερ. 
Ο ομάδα της Καισαριανής έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 63’ ο Γκαρσία Λουάμο βγήκε απέναντι από τον Βεζυρίδη, πλάσαρε όμως ο Δραμινός πορτιέρο των «ασπρόμαυρων» απέκρουσε εντυπωσιακά. 
Στο επόμενο λεπτό ο Παπουλής έπεσε στην περιοχή όμως ο διαιτητής Κιοτζένης είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. 
Ο Αναστόπουλος βλέποντας ότι ο Εθνικός Αστέρας κρατιέται στο παιχνίδι έψαχνε λύσεις, γι’ αυτό και πέρασε μέσα τον Βλόνταρτσικ στη θέση του κορυφαίου Γιακούμπου και συγχρόνως μετέτρεψε το 4-3-3 σε 4-4-2. 
Με την συμπλήρωση 70’ λεπτών παιχνιδιού, ο Τάντιτς πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Κοτταρά, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Το γκολ ήρθε στο 80’ όταν ο Μπούμπος έβγαλε τη σέντρα, ο Φώτιος Παπουλής κοντρόλαρε και μ’ ένα εκπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». 
Το ματς άνοιξε για τα καλά μέχρι το τέλος, ο τεχνικός του ΟΦΗ πέρασε αμέσως τον Μπουλούτ να κρατήσει μπάλα έτσι ώστε να ρίξει το ρυθμό. Ο Αστέρας προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να βρει νικητές τους γηπεδούχους. 
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν (86’ Μπουλούτ), Γιακούμπου (65’ Βλόνταρτσικ), Καλάϊτζιτς, Καμπάνταης, Ρούσεφ (45’Τάντιτς), Γεωργίου, Παπουλής, Κιάσσος, Μπούρμπος, Μπερτίν

Εθνικός Αστέρας: Κοτταράς, Φραγκής, Παριανός, Καρατζάς, Σκάρος (86’ Μπενίσκος), Χωριανόπουλος, Διαμάντης, Σανόκο, Γκαρσία (76’ Βάσι), Παντίδος, Παπαζούδης (54’ Αργυρίου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook