Στους δρόμους κατεβαίνουν το μεσημέρι της Δευτέρας μαθητές και φοιτητές για να διαδηλώσουν κατά της ελληνικής εμπλοκής στην Λιβύη και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον λιβυκό λαό.

Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μισή ώρα αργότερα, στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην Ομόνοια κινητοποίηση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας που διαδηλώνει κατά της επέμβασης στη Λιβύη.

«Οι δυνάμεις που εξαπολύουν πόλεμο στις οικογένειές μας, στα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή είναι οι ίδιοι που τώρα βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης, με στόχο τον έλεγχο των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της περιοχής» σημειώνουν οι μαθητές στο ψήφισμά τους, με το οποίο καλούν τη μαθητική κοινότητα να πάρει αποφάσεις καταδίκης.

Φοιτητές και μαθητές ζητούν να σταματήσει «η εμπλοκή-συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ, να κλείσουν αμέσως οι αμερικανικές και ΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και το Άκτιο και να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook