Συμβόλαια ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά Κρητικών προϊόντων υπογράφονται σε λίγο και συγκεκριμένα στις 11.00, μεταξύ Ρώσων επιχειρηματιών που ήδη βρίσκονται από το Σάββατο στην Κρήτη και είχαν συναντήσεις με την ηγεσία της Περιφέρειας, ενώ επισκέφθηκαν και Κρητικές επιχειρήσεις-αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην ενδοχώρα του νησιού.

Στις 11.00 στο ξενοδοχείο Amirandes Grecotel Exclusive Resort στις Γούβες- Ηρακλείου, θα υπογραφούν συμβόλαια συνεργασίας ύψους 21 εκ. ευρώ, ενώ 100 επιχειρηματίες και εξαγωγείς της Κρήτης θα έχουν τη δυνατότητα σε Β2Β συναντήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και την Τρίτη (στο εκθεσιακό κέντρο του ξενοδοχείου), να έρθουν σε άμεση επαφή με τα 23 υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής αγοράς για την προετοιμασία σύναψης και νέων συμφωνιών.

Στις συναντήσεις αυτές οι Κρητικοί επιχειρηματίες με τα προϊόντα και το έντυπο υλικό τους και με μεταφραστές που θα έχει στη διάθεσή τους η Περιφέρεια Κρήτης, θα συνομιλήσουν απευθείας με τα στελέχη της Ρώσικης αποστολής, που θ\’ αντλήσουν οποιαδήποτε πληροφορία τους ενδιαφέρει για τη σύναψη και νέων συνεργασιών.

Μάλιστα η κ. Βρέντζου διευκρίνισε ότι τα συμβόλαια που θα υπογραφούν τη Δευτέρα αφορούν στην αγορά προϊόντων, όπως: λάδι, μέλι, παστέλια και παραδοσιακά προϊόντα ενός Συνεταιρισμού Γυναικών.

Η ίδια πρόσθεσε ότι σύντομα θα ευοδωθούν και άλλες προσπάθειες τις οποίες επεξεργάζεται τώρα η Περιφέρεια Κρήτης.

Η πολυμελής Ρώσικη αποστολή περιλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων δικτύων πώλησης (εκπροσωπούν συνολικά 549 σημεία), των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας ανάμεσα και πολλά Cash and Cary.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook