Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Αθήνα κ. Jorge A. Mastropietro στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Όπως τόνισε ο Αργεντινός διπλωμάτης, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου σκοπός της επίσκεψή του ήταν συνεργασίας Αργεντινής, η οποία μπορεί ν’ αποτελέσει πύλη εισόδου για τα κρητικά προϊόντα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα εξαγώγιμα προϊόντα των δύο χωρών και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Mastropietro εξεδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την εξαγωγή στη χώρα του κρασιού, ελαιολάδου, τυριού και μελιού από την Κρήτη, τα οποία χαρακτήρισε εξαιρετικής ποιότητας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου δήλωσε ότι είναι μια ευκαιρία ν’ αναπτυχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες με τις χώρες της Λατινικής μερικής, οι οποίες, λόγω απόστασης, δεν αποτελούν προτεραιότητα για τις κρητικές επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια πρότεινε τη διοργάνωση κοινών δράσεων προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες της Κρήτης για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Αργεντινής.

Εθιμοτυπική επίσκεψη και στον αντιπεριφερειάρχη

Ο Αργεντινός πρέσβης στην Αθήνα Jorge Alejandro Mastropietro πραγματοποίησε επίσης εθιμοτυπική επίσκεψη και στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Ο Αργεντινός πρέσβης εξέφρασε στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου την υποστήριξη της χώρας του σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας σύντομα-όπως και η Αργεντινή πριν από μερικά χρόνια- θα καταφέρει να εξέλθει των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα ο Αργεντινός πρέσβης ζήτησε και ενημερώθηκε για τα εξαγώγιμα προϊόντα της Κρήτης στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook