Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου διεξήχθη με επιτυχία ο ποδηλατικός αγώνας κατάβασης ανώμαλου εδάφους στο μονοπάτι Ταύρη-Ασκύφου στα Ασκύφου και στο τμήμα Ρουσσιές – Ανώπολη στην Ανώπολη-Σφακίων). Στον αγώνα συμμετείχαν, κατόπιν προσκλήσεως, οι καλύτεροι αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Η διοργάνωση του αγώνα έγινε από το σύλλογο TALOS – ANEKLINES, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων-ΜΑΙΧ (στο πλαίσιο του έργου SYLVAMED – Μεσογειακά Δάση για Όλους), το Δήμο Σφακίων και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Χρυσοί χορηγοί ήταν η ANEKLINES και τα σούπερ-μάρκετ INKA.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι εξήραν τόσο τη μαγεία του τοπίου όσο και την άψογη διοργάνωση καθώς και το αίσθημα ασφάλειας που είχαν, μολονότι οι διαδρομές είναι οι δυσκολότερες στην Ελλάδα. Ευχή όλων είναι το αγωνιστικό αυτό διήμερο να γίνει θεσμός καθώς και να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές να λάβουν μέρος σ’ αυτό.

Τα αποτελέσματα γενικής κατάταξης του διημέρου είναι:

1ος ΚΑΛΟΧΑΙΡΕΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
2ος ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
3ος ΚΟΥΦΑΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Επισημαίνομε δε ότι με την σύμφωνη γνώμη όλων των οργανωτών, μέρος των εσόδων που εισπράχθηκαν από τους διαγωνιζόμενους για την συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο ποδηλατικό αγώνα θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση ενεργειών προστασίας – διατήρησης του δάσους που θα αναληφθούν από το Δ. Σφακίων με την σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Δασών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook