Μαρτυρικές στιγμές πέρασε μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άγνωστοι άνδρες οι οποίοι εισέβαλαν την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι της στη Λεβαία Φλώρινας με σκοπό να την ληστέψουν. Οι αδίστακτοι κακοποιοί της έδεσαν τα χέρια και τη φίμωσαν με μονωτική ταινία, για να ψάξουν ανενόχλητοι το σπίτι! Τα μόνα που βρήκαν, όμως, ήταν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένας σταυρός που φορούσε η γυναίκα και ένα μικρό χρηματικό ποσό. Αμέσως μετά, έφυγαν αφήνοντάς την δεμένη.

Η ληστεία έγινε λίγες ώρες μετά την σύλληψη ενός 49χρονου Αλβανού που είχε και αυτός ληστέψει με τον ίδιο τρόπο μια 71χρονη γυναίκα στο σπίτι της στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, για να κλέψει ένα μικρό χρηματικό ποσό. Η ληστεία είχε γίνει στις 30 Ιανουαρίου και ο αδίστακτος αλλοδαπός είχε βιάσει την άτυχη γυναίκα! Όμως, έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του τμήματος Παραμυθιάς, όταν βρέθηκε με ένα μαχαίρι και στην προανάκριση ομολόγησε τον βιασμό και την ληστεία.

*** Στην Ηλεία, μια άλλη ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα απατεώνων που της έδωσαν έναν υπολογιστή τον οποίο τάχα έστελνε ο γιος της. Αυτή τη φορά, οι δράστες που χτύπησαν την πόρτα της στον οικισμό του Ξηρόκαμπου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, δεν ζήτησαν χρήματα. Όμως, όσο ο ένας απασχολούσε την ανυποψίαστη 73χρονη, ο άλλος «σήκωνε» τις οικονομίες της από ένα συρτάρι!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook