Με Ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρνει στη Βουλή το θέμα της δυνατότητας για τη ρύθμιση δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Σε εκκρεμότητα έχει μείνει το θέμα της ρύθμισης δανείων από κεφάλαια τραπεζών που χορηγήθηκαν σε δικαιούχους του ΟΕΚ, με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Οι τράπεζες, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση από τον Υπουργό Εργασίας, θέλουν να προχωρούν σε ρυθμίσεις με επιμήκυνση, αλλά χωρίς να υπολογίζουν την επιδότηση, την οποία θεωρούν ότι πρέπει να διεκδικήσουν οι δικαιούχοι από τον ΟΑΕΔ (Διάδοχο του ΟΕΚ).

Όμως αυτή η διαδικασία που προτείνουν οι τράπεζες, δεν προβλέπεται από τον 4019/11 ούτε από άλλες αποφάσεις και καταλήγει εις βάρος των δανειοληπτών, οι οποίοι αναγκάζονται να υπογράφουν την επιβάρυνση τους κατά 10 ως 15 χιλιάδες ευρώ.

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα αφορά τρεις πλευρές: Τράπεζα- Δικαιούχο – ΟΑΕΔ (ΟΕΚ) και
επειδή με το αποθεματικό του ΟΕΚ, μπορεί να διασφαλιστεί η καταβολή της επιδότησης επιτοκίου στις τράπεζες

Ερωτάστε κ. Υπουργοί

1) Ποια είναι η άποψη των συναρμόδιων Υπουργείων για το θέμα;

2) Αν προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες αποφάσεις ή να εισηγηθείτε τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να επιλυθεί το
συγκεκριμένο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook