Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε σήμερα το DAPD, το δεύτερο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Γερμανίας, ενώ έξι ακόμη θυγατρικές του ομίλου DAPD Media Holding αναμένεται να ξεκινήσουν διαδικασία υπαγωγής στην πτωχευτική νομοθεσία την Πέμπτη.

Η μετάδοση των ειδήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και \”οι πελάτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις ειδησεογραφικές του υπηρεσίες, στην ίδια ποσότητα και ποιότητα που είχαν συνηθίσει ως τώρα\”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του DAPD.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι μισθοί του Σεπτεμβρίου δεν έχουν καταβληθεί και οι εργαζόμενοι για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου θα πληρωθούν από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας της Γερμανίας. Από την πτώχευση εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν περίπου 299 από τις 515 θέσεις εργασίας του Ομίλου, αν και οριστικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, οπότε ο αρμόδιος κρατικός εμπειρογνώμονας θα αποφανθεί σχετικώς με το εάν το πρακτορείο μπορεί να διασωθεί.

Το DAPD ιδρύθηκε το 2010, μετά την συγχώνευση του πρακτορείου DDP και της γερμανικής υπηρεσίας του Associated Press. Βασικός του ανταγωνιστής στην γερμανική αγορά είναι το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, η είδηση αποτέλεσε έκπληξη για την αγορά των γερμανικών ΜΜΕ, καθώς το DAPD εξακολουθούσε μέχρι πρόσφατα να επεκτείνεται, αλλά και να προσλαμβάνει στελέχη άλλων πρακτορείων.

Το 2011 εξαγόρασε το φωτογραφικό πρακτορείο Sipa, το οποίο είχε νωρίτερα αποκτήσει την γαλλική υπηρεσία του Associated Press, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) στην γαλλική αγορά. Σύμφωνα με σχετική δήλωση του επικεφαλής του Sipa, Έρικ Μονγιάλους, η λειτουργία του εν λόγω πρακτορείου δεν επηρεάζεται από την πτώχευση.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook