Κέρδισε το στοίχημα με το κοινό ο Βασίλης Σκουλάς, ο οποίος εμφανίστηκε για δεύτερη φορά σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο σε ένα κοινό που συμμετείχε και τον χειροκροτούσε συνέχεια.

Κορυφαίες στιγμές η εμφάνιση των χορευτών από την Κρήτη, το συγκρότημα Μαυρόκωστα και ειδικά ο πεντάχρονος χορευτής που ως πρωτοχορευτής ξεσήκωσε στην κυριολεξία το κοινό, οι ερμηνείες των Μανώλη Λυδάκη, Μιχάλη Τζουγανάκη και της Μάρθας Φριντζήλα. Πολύ θετικά τα σχόλια για τον κορυφαίο λυράρη Ζαχάρη Σπυριδάκη που υπηρέτησε το πρόγραμμα σε κάθε είδος, ριζίτικα, έντεχνα, παραδοσιακά.

Μεγάλη καλλιτεχνική στιγμή για τον Βασίλη Σκουλά, ο οποίος με την σεμνότητα, την ευαισθησία, την σοβαρότητα και την μοναδικότητα του πέρασε από κάθε είδος μουσικό και από το σύνολο της δισκογραφίας του, μαγεύοντας τους πάντες, ακίνητο το κοινό κατά την διάρκεια των ερμηνειών του παρακολουθούσε με προσοχή και προσήλωση ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

\"\"

Πρόκειται για ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός που τίμησε τον μουσικό πολιτισμό της Κρήτης και θα μείνει χαραγμένο στις μνήμη όλων όσων το παρακολούθησαν. Χαρακτηρίστηκε αριστουργηματικό θέαμα και θεωρήθηκε ως η καλύτερη μουσική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο 2012 .

\"\"

Στην συναυλία παραβρέθηκε ο Αρχηγός του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης και υψηλόβαθμοι της Πολεμικής Αεροπορίας, προς τιμή του Βασίλη Σκουλά, με δεδομένο ότι το τραγούδι του Ήλιος Θεός θεωρείται άτυπα ο «ύμνος» των Ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας.

\"\"

Η συναυλία ήταν μια πρωτοβουλία της παράγωγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου, η οποία όταν άκουσε τον Βασίλη Σκουλά στα Ανώγεια τον περασμένο Αύγουστο, πρότεινε να του οργανώσει μια συναυλία στο Ηρώδειο και να τιμηθεί στο πρόσωπό του η μουσική της Κρήτης, την εκδήλωση αγκάλιασαν και στήριξαν ο Δήμαρχος Ανωγείων & ο Περιφερειάρχης Κρήτης.Το μεγάλο μουσικό γεγονός τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων & της Περιφέρειας Κρήτης.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook