Ένα νέο και αισιόδοξο ξεκίνημα θέλησε να κάνει μια οικογένεια στο Όρεγκον, η οποία αγόρασε έναντι μόλις 36.000 δολαρίων (περίπου 27.000 ευρώ) μια μονοκατοικία, προερχόμενη από κατάσχεση.

«Το σπίτι είχε αρκετά προβλήματα, όμως πιστέψαμε ότι με λίγη αγάπη όλα θα πάνε καλά» ανέφεραν η νοσοκόμα Μπεθ Χάκινς και ο σύζυγός της.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον… προηγούμενο ιδιοκτήτη. Σύντομα άρχισαν οι πονοκέφαλοι και τα προβλήματα υγείας.

«Ήμασταν έτοιμοι να κλείσουμε ραντεβού σε γιατρό μέχρι που ένας γείτονας μάς είπε τα νέα. Το σπίτι είχε υπάρξει εργαστήριο μεθαμφεταμίνων.

«Οι τοίχοι μέσα στους οποίους ζούσαμε ουσιαστικά μάς δηλητηρίαζαν» εξήγησε το ζευγάρι.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: πώς η οικογένεια δεν ενημερώθηκε σχετικά. Όπως αναφέρεται στο yahoo news η οικογένεια λογικά έπρεπε να έχει ενημερωθεί για «παρελθόν» του ακινήτου.

«Επειδή όμως αγοράσαμε το σπίτι όπως ήταν, αποφασίσαμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να μην κάνουμε τις απαραίτητες επιθεωρήσεις. Οι όποιες όμως δεν θα αποκάλυπταν όλη την αλήθεια, αφού οι ουσίες που είχαν ποτίσει τους τοίχους δεν ανιχνεύονται» εξήγησε ο νεαρός ιδιοκτήτης.

Σημειώνεται ότι σε 23 Πολιτείες των ΗΠΑ, τα μεσιτικά γραφεία έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τους αγοραστές σε περίπτωση που τα προς διάθεση ακίνητα υπήρξαν εργαστήρια παρασκευής ναρκωτικών ουσιών.

Πάντως, οι πωλητές του σπιτιού δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 2,5 εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ υπήρξαν κάποια στιγμή εργαστήρια ναρκωτικών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook