Μετά την ανακήρυξη της Βιάννου ως «πυρόπληκτη περιοχή» εγκρίθηκαν κονδύλια ύψους 470.000 ευρώ για την «αποκατάσταση υποδομών του Δήμου Βιάννου» από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Σταύρο Καλογιάννη καθώς και κονδύλι ύψους 150.000 ευρώ από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ήδη ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης από τον Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και από τους αρμόδιους Υπουργούς για την έγκριση των παραπάνω πιστώσεων.

Ο Δήμαρχος Βιάννου εξέφρασε «την ικανοποίησή του για τη συνέπεια της Κυβέρνησης και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που δόθηκαν από τους Υπουργούς κατά το παρελθόν, σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί από αντιπροσωπεία Βουλευτών και φορέων του Νομού».

Μικρή οικονομική ανάσα και απο το Υπουργείο εσωτερικών

Μικρή οικονομική ανάσα θα πάρουν ο Δήμος Βιάννου καθώς επίσης και ο Δήμος Ανωγείων από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι δυο Κρητικοί Δήμοι βρίσκονται ανάμεσα στους έξη που επλήγησαν να ενισχυθούν οικονομικά μετά από φυσικές καταστροφές της οποίες υπέστησαν.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών είναι 1.050.000 σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Από τα παραπάνω χρήματα ο Δήμος Βιάννου θα λάβει το ποσο των 150.000 και ο Δήμος Ανωγείων το ποσό των 50.000.
Επίσης οι υπόλοιποι Δημοι που θα λάβους μέρος από το 1.050.000 είναι ο Δήμος Χίου (350.000 ευρώ) – Δήμος Κύμης- Αλιβερίου (350.000) – Δήμος Αμφίπολης (50.000) και ο Δήμος Μεγαλόπολης (100.000).

Να σημειώσουμε τα χρηματα που θα δωθούν στους παραπάνω Δημους θα εκταμιευθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις καταστροφικές φωτιές στη Βιάννο ο δήμαρχος κ. κ.Παύλος Μπαριτάκης είχε μεταβεί στην Αθήνα για συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς στους οποίους θα μετέφερε 10 αγωνιώδη αιτήματα:

1. Να κηρυχθεί η Βιάννος πυρόπληκτη περιοχή.

2. Να γίνει ρύθμιση χρεών του Δήμου Βιάννου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

3. Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στις υποδομές της περιοχής.

4. Να υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

5. Να εκπονηθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

6. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της πυροπροστασίας στο δήμο Βιάννου.

7. Να ενισχυθεί το τοπικό πυροσβεστικό κλιμάκιο και δασοφυλακείο.

8. Να ενισχυθεί το προσωπικό του Α.Τ Βιάννου και να προχωρήσει η μετεγκατάστασή του στο κτήριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος.

9. Να επιχορηγηθεί ο Δήμος για την προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος.

10. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή της καταστροφής στο ζωικό-φυτικό κεφάλαιο, όπως και σε κτήρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook