Συλλαλητήριο από μαθητές, καθηγητές και γονείς την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου για να εκφράσουν την διαφωνία τους σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις σχολείων από το υπουργείο Παιδείας.

Η ένωση γονέων και κηδεμόνων του πρώην δήμου Γουβών σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι ανάγκες των σχολικών μονάδων θα πρέπει να καλύπτονται από το κράτος χωρίς να αναγκάζονται οι γονείς να συνδράμουν.

Παράλληλα τονίζουν το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών, ενώ απορρίπτουν τις \”θαυματουργές\” λύσεις που ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας παρουσιάζει για την αναμόρφωση της Παιδείας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ένωση Γονέων των μαθητών του «Καποδιστριακού» Δήμου Γουβών καταγγέλλει ομόφωνα και κατακρίνει την διαδικασία που προηγήθηκε της απόφασης των συγχωνεύσεων των σχολείων, γιατί δεν κλήθηκαν για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Όταν καθημερινά καλούνται οι σύλλογοι γονέων να καλύψουν τις ελλείψεις των υλικοτεχνικών υποδομών που υπάρχουν στις σχολικές τους μονάδες και οι Ενώσεις Γονέων Μαθητών να βοηθούν τις δημοτικές αρχές στην εύρεση λύσεων για τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, είναι ανεπίτρεπτο να μην καλούμαστε στην διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Η αγανάκτηση μας εκτονώθηκε με την αποστολή από τον Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης έγγραφου με αρ. 1583/14-03-11 προς την Υπουργό με αίτημα να δοθεί χρόνος για κοινωνική διαβούλευση.

Όπως φαίνεται λοιπόν δεν συζητάμε τα κριτήρια των συγχωνεύσεων άλλα τον τρόπο υλοποίησης του χωρίς πολιτικό κόστος. Τα τελευταία χρόνια παρέμειναν τα προβλήματα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου μας ως δια μαγείας τα ίδια.

Σχολικές μονάδες με ελάχιστες οικοδομικές προδιαγραφές, σχολεία χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό χωρίς εποπτικά υλικά χωρίς εργαστήρια και με μεγάλες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές. Σε αυτά τα σχολεία έρχεται σήμερα το Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων για να δημιουργήσει Πολυδύναμα σχολεία.

Οι γονείς έχουν κουραστεί από τις «επαναστάσεις» κάθε 3-4 χρόνια και με τους Υπουργούς-μάγους-επί της παιδείας. Αναβάθμιση, αξιολόγηση, ολοήμερο σχολείο, νέο σχολείο, ασκήσεις επί χάρτου, κενές λέξεις.

Εμείς, σαν γονείς θέλουμε μείωση και όχι διεύρυνση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση. Θέλουμε καλά δημόσια σχολεία με χαμηλούς δείκτες μαθητικής διαρροής και υψηλούς δείκτες επίδοσης.

Εμείς σαν Ένωση Γονέων θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, όπως την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σε πλήρως κατάλληλες και ασφαλείς υποδομές σε θέση που εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία.

Καλούμε τους συλλόγους να συγκεντρώσουμε τα μέλη τους άλλα και την τοπική τους κοινωνία στην πλατεία Ελευθερίας στις 28 Μαρτίου 2011, στις 11:00 πμ.

Ελάτε όλοι για να τους δείξουμε πως δεν μπορεί κανένα υπουργείο να συγχωνεύσει σχολικές μονάδες χωρίς να λογαριάζει την γνώμη των γονέων και τις τοπικές κοινωνίες χωρίς πολιτικό κόστος και χωρίς συνέπειες.

θα κατατεθούν ψηφίσματα στον αιρετό Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Καρούντζο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook