Επιστολή - email απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χάρης Κυριαζής προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο για τον κοινωνικό διάλογο, όπου σημειώνεται, μεταξύ των άλλων, ότι για τον ΣΕΒ το τραπέζι του τριμερούς διαλόγου, στη φάση αυτή, είναι το πιο αποτελεσματικό σχήμα «για να θέσουμε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, θεμάτων και προβλημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή που είχε στείλει η ΓΣΕΕ στους εργοδοτικούς φορείς, τούς πρότεινε να συμφωνήσουν και να συνυπογράψουν Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία θα προβλέπει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πριν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν με την 6/2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στην επιστολή σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι:

«Με κάποια έκπληξη έλαβα στο e-mail μου την επιστολή με την οποία μας προσκαλείτε σε διμερή διάλογο, δεδομένου ότι, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, στο τραπέζι του τριμερούς διαλόγου, ο εκπρόσωπός σας δήλωνε ότι αρνείται κατηγορηματικά κάθε συζήτηση ειδικώς για τα μισθολογικά θέματα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι είχε εντολή να αποχωρήσει αν οι άλλες πλευρές επέμεναν να τα συζητήσουν.

«Σας θυμίζω ότι από κοινού, και μάλιστα με δική σας επιμονή, προκρίναμε τον τριμερή διάλογο, με τη συμμετοχή δηλαδή και της Πολιτείας, καθώς δική σας δεδηλωμένη θέση είναι ότι η όποια συμφωνία των κοινωνικών εταίρων κινδυνεύει να μην γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση και τους δανειστές μας.

«Έτσι καταλήξαμε στον τριμερή διάλογο ώστε οι τυχόν αποφάσεις να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και για τον Υπουργό Εργασίας. Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στην παρούσα συγκυρία λόγω των νέων ζητημάτων που τίθενται από την τρόικα, τα οποία προέχει να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο του τριμερούς διαλόγου.

«Ο ΣΕΒ εξακολουθεί να πιστεύει ότι στη φάση αυτή το τριμερές σχήμα είναι το πιο αποτελεσματικό για να θέσουμε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, θεμάτων και προβλημάτων -με την προϋπόθεση η συμμετοχή όλων να είναι ειλικρινής και ουσιαστική.»


in.gr