Τουλάχιστον 9 μαθητές είναι νεκροί από τους 18 που καταπλακώθηκαν από το χώμα και τα ερείπια ενός δημοτικού σχολείου στη νοτιοδυτική Κίνα έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο χωριό τους, το Ζενέ, στην επαρχία Γιουνάν.

Η κατολίσθηση έγινε στις 08:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδος), μετέδωσε η ειδησεογραφική υπηρεσία China News Service.

Εκτός από το δημοτικό σχολείο Τιαντού στο Ζενέ και δύο κοντινά σπίτια καταπλακώθηκαν από το χώμα και τα ερείπια μετά την κατολίσθηση, διευκρίνισε η ίδια υπηρεσία.

Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν σήμερα το απόγευμα τις προσπάθειές τους για την εύρεση επιζώντων στα ερείπια του σχολείου, όπως και στα κοντινά σπίτια, όπου αγνοείται επίσης η τύχη ενός ενήλικα.

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, τρεις άνθρωποι κατάφεραν πριν από την κατολίσθηση να εγκαταλείψουν το ένα από τα δύο σπίτια που καταστράφηκαν και να γλιτώσουν.

Ο τοπικός αξιωματούχος για θέματα παιδείας Λιου Λεχουά δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι από την κατολίσθηση αυτή προκλήθηκε επίσης φράγμα σε έναν κοντινό ποταμό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας λίμνης, η οποία απειλούσε να πλημμυρίσει ένα χωριό. Οι αρχές αναγκάστηκαν έπειτα από αυτό να απομακρύνουν περισσότερους από 800 ανθρώπους από την περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν στις εργασίες για την αποφυγή της πλημμύρας, πρόσθεσε ο Λιου.

Η ορεινή αυτή περιοχή είχε πληγεί στις 7 Σεπτεμβρίου από μια σειρά σεισμών, από τους οποίους είχαν χάσει τη ζωή τους 81 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί περίπου 800.

protothema.gr από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook