«Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να προχωρήσει σε νέες περικοπές, τα ποσοστά της ακροδεξιάς συνεχίζουν να ανεβαίνουν».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το δημοσίευμα του Economist για την κρίση στην Ελλάδα, στο οποίο, αναφέρεται ότι «οι πολιορκούμενοι Έλληνες» θα βρεθούν αντιμέτωποι με ύφεση της οικονομίας για έκτη διαδοχική χρονιά το 2013.

«Διαδηλωτές σε αναπηρικά καροτσάκια “γιούχαραν” τους ελεγκτές της τρόικας έξω από το υπουργείο Εργασίας» γράφει ο Εconomist αναφερόμενος στη διαμαρτυρία των αναπήρων στις 2 Οκτωβρίου, θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο την απελπισία των Ελλήνων οι οποίοι, όπως αναφέρει, αναγκάζονται να υποστούν νέες σκληρές περικοπές.

«Η ελληνική κυβέρνηση τοποθετεί την ύφεση στο 3,8% -4%, ενώ το ΔΝΤ, ακόμη πιο απαισιόδοξο, την τοποθετεί κοντά στο 5%» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα.

«Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών», συνεχίζει ο Economist, «βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση για να βρει τα 2 δισ. ευρώ που λείπουν, προκειμένου να ικανοποιήσει την τρόικα».

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά, το περιοδικό υπογραμμίζει ότι έχει ένα ακόμη πιο δύσκολο έργο: Να πείσει τους κυβερνητικούς του εταίρους, κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, να δεχθούν τα νέα μέτρα λιτότητας».

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το χρονοδιάγραμμα είναι πιθανό να παρεκκλίνει για μερικές εβδομάδες και «οι καθυστερήσεις σίγουρα δεν βοηθούν τον Σαμαρά να επιτελέσει το έργο του».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Economist, όσο δεν υπάρχει συμφωνία για τα νέα μέτρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρόκειται να αποδεχτούν το ελληνικό αίτημα για παράταση του Μνημονίου.

«Ως αποτέλεσμα η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ μπορεί να λάβει αναβολή έως τα μέσα Νοεμβρίου» προσθέτει.

Στο δημοσίευμα γίνεται μάλιστα εκτενής αναφορά στην άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται τρίτο κόμμα, πίσω από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία αναγνωρίζει κανείς από τα μαύρα μπλουζάκια με το έμβλημα που μοιάζει με της σβάστικα, συγκρούονται όλο και πιο συχνά με μετανάστες» σύμφωνα με το περιοδικό το οποίο αναφέρεται στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Ραφήνα.

prototothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook