Ένα πρωτοποριακό και εξαιρετικά ενδιαφέρον Σεμινάριο Ηγεσίας διοργανώνεται από την Εταιρεία Συμβούλων, SARGIA Partners, στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου με τίτλο “Build Resiliency > Get Your Brain in the Game” (“Ενισχύστε την προσαρμοστικότητά σας> Βάλτε το μυαλό σας στο παιχνίδι”).

Το Σεμινάριο απευθύνεται μεν σε Στελέχη Επιχειρήσεων, αποτελεί όμως βάση για ένα νέο τρόπο ζωής. Με το σκεπτικό αυτό, θα μπορούσε ο καθένας από μας να συμμετάσχει, προκειμένου να εξασφαλίσει τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται ώστε να ενισχύσει τις ικανότητες αντιμετώπισης δυσκολιών και λήψης αποφάσεων και με σωστές επιλογές, να ελέγξει τις συνθήκες που καθορίζουν το μέλλον του.

Μοναδικό στο είδος του, το Σεμινάριο “Build Resiliency > Get Your Brain in the Game”, έρχεται να συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών μιας παρατεταμένης κρίσης. Μιας κρίσης που προκαλεί ανασφάλεια, φόβο και άγχος, συνθήκες κάθε άλλο παρά ιδανικές για την άσκηση καθηκόντων που απαιτούν νηφαλιότητα και εγρήγορση, ψυχραιμία και δράση. Καθήκοντα υψηλά, όπως αυτό της επιχειρηματικής ηγεσίας, που οι αποφάσεις της καθορίζουν το μέλλον, όχι μόνο της επιχείρησης , αλλά ακόμη και της ίδιας της χώρας. Γιατί είναι γεγονός πως το επιχειρείν μπορεί να καταστεί ο μοχλός που, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, θα καταφέρει “να βγάλει το κάρο από τη λάσπη”. Και το σεμινάριο αυτό φιλοδοξεί να γίνει το υπομόχλιο στη διαδικασία αυτή. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μεταφέροντας στην επιχειρηματική ηγεσία τη γνώση από έναν ιδιαίτερο επιστημονικό κλάδο που μπορεί να κάνει τη διαφορά: τη νευροεπιστήμη.

Η νευροεπιστήμη μελετά τις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Μέσα από πρωτοπόρες τεχνικές και μεθόδους, βασισμένες στη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου, μπορεί να συμβάλει στην:

• Ανάπτυξη της ικανότητας αυτοελέγχου και διαχείρισης του φόβου και άγχους
• Καλύτερη λήψη αποφάσεων και αποτελεσματικότερη διαχείριση συγκρουσιακών καταστάσεων
• Βελτίωση της συναισθηματικής και γνωστικής ενσυναίσθησης
• Προσωπική ενδυνάμωση μέσα από την αποτελεσματική αντιμετώπιση απρόσμενων δυσκολιών και προκλήσεων.
• Αύξηση της ανθεκτικότητας και προσαρμοστικότητας σε νέα δεδομένα και καταστάσεις

Αυτό ακριβώς επιδιώκει να πετύχει η SARGIA Partners, καθώς αποκλειστικός ομιλητής σε αυτό το Σεμινάριο Ηγεσίας, είναι ο κατεξοχήν ειδικός επιστήμων- ερευνητής στα ζητήματα αυτά : Dr. Srini Pillay,Καθηγητής της Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ.΄Εχοντας περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρία στην έρευνα απεικόνισης του εγκεφάλου και ειδικότητα στις διαταραχές του φόβου και του άγχους, μεταφέρει και εφαρμόζει με επιτυχία τις μεθόδους της νευροεπιστήμης και στο χώρο του επιχειρείν. Παράλληλα ,ως Μaster Coach, έχει ενεργό επαγγελματική δράση στην εκπαίδευση πλήθους επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών σε εταιρείες του FORTUNE 500.

Ο Dr. Pillay, στρατηγικός συνεργάτης της SARGIA Partners, μέσα από αυτό το διαδραστικό και βιωματικό Σεμινάριο, διάρκειας 6 ωρών, θα δείξει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν, όχι μόνο να αντιμετωπίσουν ανασφάλειες και τυχόν φόβους που δημιουργούνται λόγω του σύγχρονου ανταγωνιστικού και ανασφαλούς περιβάλλοντος, αλλά κυρίως πώς να «ξεκλειδώσουν τις κρυμμένες δυνάμεις» που έχουν μέσα τους και να αναδείξουν τις ενεργές εκείνες δεξιότητες που απαιτούνται για τη λήψη αποφάσεων και την επίτευξη ατομικών και εταιρικών στόχων.

Η νευροεπιστήμη μπορεί να γίνει το εργαλείο για αποτελεσματικότερο « επιχειρείν» και το Σεμινάριο Ηγεσίας της SARGIA Partners θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να το διαπιστώσουν.

Χρυσός Χορηγός του Σεμιναρίου είναι η COSMOTE και Κεντρικός Χορηγός Επικοινωνίας η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
κ. Εύη Τσιλίκη SARGIA Partners 210-8920951, [email protected]

Για δηλώσεις συμμετοχής και λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.leadershipseminars.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook