Η ΝΔ «πανηγυρίζει προσδοκώντας ατιμωρησία για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τα σχόλια «κύκλων» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κ. Πεταλωτής κατηγορεί τη ΝΔ για τον τρόπο που «αντιλαμβάνεται τη διαφάνεια και καθαρότητα στην πολιτική ζωή, την αίσθηση δικαίου και την απονομή δικαιοσύνης», ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση «ρίχνει άπλετο φως στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο και όπως δεσμεύθηκε απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Η ΝΔ χρησιμοποιώντας \’κύκλους\’ της, αποδεικνύει περίτρανα το πώς αντιλαμβάνεται τη διαφάνεια και καθαρότητα στην πολιτική ζωή, την αίσθηση δικαίου και την απονομή δικαιοσύνης. Πανηγυρίζει προσδοκώντας ατιμωρησία για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Κρύβεται πίσω από τον ευεργετικό θεσμό της παραγραφής, την οποία μεθόδευσε κλείνοντας τη Βουλή το Μάιο του 2009, πιστεύοντας πώς με τον τρόπο αυτό σβήνει και την αλήθεια.

» Περιφέρει δήθεν δικαιωμένη το χλευασμό της προς τον απλό πολίτη και φυσικά ταυτίζεται πλήρως με το κυβερνητικό της παρελθόν. Τότε που μέσα από ένα καλοστημένο σχέδιο δημιούργησε το σκάνδαλο Βατοπεδίου και χάριζε σε οργανωμένα συμφέροντα τη τεράστια δημόσια περιουσία. Η κυβέρνησή μας, αντίθετα με τη ΝΔ και καταρρίπτοντας την κάθε προσχηματολογία της, ρίχνει άπλετο φως στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο και όπως δεσμεύθηκε απέναντι στον ελληνικό λαό, με πλήρη συναίσθηση ευθύνης, σχεδιάζει τη νομοθετική κατοχύρωση της ίσης μεταχείρισης του νόμου απέναντι σε όλους τους πολίτες, στα πλαίσια του συντάγματος, έτσι ώστε να πάψουν παρόμοια φαινόμενα και να καταστήσουμε την ατιμωρησία παρελθόν για τη χώρα μας» αναφέρει στη δήλωσή του.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Μ.Ανδρειωτέλλης θα προτείνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος.

Το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων για την υπόθεση του Βατοπαιδίου είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή από νομικούς, όταν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διέλυσε πρόωρα τη Βουλή.

«Κύκλοι» της Ρηγίλλης χαρακτηρίζουν την πρόταση του εισαγγελέα «κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ».

Ειδικά για τη θέση του εισαγγελέα, πως η Βουλή θα έπρεπε να είχε ήδη διαπιστώσει την παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων και να μην παραπέμψει τους τρεις υπουργούς στο Δικαστικό Συμβούλιο, οι κύκλοι της ΝΔ παρατηρούν πως «η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό».

«Η κυβέρνηση επιχείρησε θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ εξ αρχής την κατήγγειλε. Η σημερινή πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού, αποτελεί δικαίωση της ΝΔ, της θεσμικής τάξης και της κοινής λογικής. Αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον, ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός, απ’ τον οποίον διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους» τονίζουν κύκλοι της ΝΔ.

 in.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook