Ένα νέο supercar από την Βρετανία αποκαλύφθηκε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για το BAC MONO, το οποίο κατασκευάσθηκε από τους αδελφούς Neill και Ian Briggs από το Cheshire, φιλοδοξία των οποίων είναι να προσφέρουν ένα προσιτό από κάθε άποψη supercar στο κοινό.

Το νέο supercar BAC MONO τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό 2.3 λίτρων κινητήρα εξελιγμένο από την Cosworth η απόδοση του οποίου φθάνει τους 280 ίππους. Με την πρώτη ματιά, η συγκεκριμένη ιπποδύναμη δεν μοιάζει αρκετή. Ή τουλάχιστον μοιάζει λίγη, μέχρι να λάβεις υπόψη το βάρος. Ο επίσημος λόγος σχύος / βάρους για το BAC MONO είναι 520 ίπποι / τόνο, το οποίο είναι υψηλότερο από εκείνο της Bugatti Veyron.

\"\"Μήπως αυτό το στοιχείο αρχίζει να χτυπά το κουδούνι; Οι κατασκευαστές του BAC λένε ότι η το MONO είναι σε θέση να επιταχύνει από τα 0 στα 96 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και ότι μπορεί να πάρει φθάσει τα 160 χλμ. /ώρα σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα.

Κρίνοντας από αυτούς τους αριθμούς, είναι προφανές το γεγονός ότι οι κατασκευαστές έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.

Η αεροδυναμική της BAC MONO αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης. Το αμάξωμα του supercar είναι κατασκευασμένο από φυτικές ίνες άνθρακα, με σωληνωτό κλωβός ασφαλείας από χάλυβα για τον οδηγό, συμπεριλαμβανομένου του roll over σύστηματος προστασίας, το οποίο είναι συμβατό με τους κανονισμούς της FIA.

Ο κινητήρας τοποθετείται στο πίσω μέρος, κατά μήκος και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Το supercar είναι εφοδιασμένο με pushrod ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Sachs Racing, φρένα από την Racing AP και OZ Racing ζάντες με ελαστικά Kumho.

Η τιμή για το BAC MONO τιμή ορίζεται σε 79.950 λίρες στερλίνες, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

\"\"

\"\"

auto24

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook