Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο στη Super League ο Πλατανιάς, που έκανε υψηλή… πτήση στο \”Κλεάνθης Βικελίδης\” και πήρε το σπουδαίο \”διπλό\” απέναντι στον Άρη με 2-0.
Ο Κάλαϊτζιτς στο 36\’ και ο Ουντότζι στο 66\’ πέτυχαν τα γκολ του θριάμβου της χανιώτικης ομάδας.

Ο Άρης ξεκίνησε πιο ορεξάτα το ματς αλλά σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να απειλήσει αισθητά την εστία του Κηπουρου, ενώ αντίθετα οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου ήταν πιο επικίνδυνοι.

Στο 12\’ ο Μαρτσάκης είχε την ευκαιρία για το πρώτο του γκολ στη Super League αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε, ενώ στο 17\’ οι γηπεδούχοι… απάντησαν με το σουτ άουτ του Ασλανίδη.

Στο 28\’ ο Κάλαϊτζιτς είχε πολύ καλή ευκαιρία για το 0-1 με το σουτ του να καταλήγει άουτ, αλλά στο 36\’ ήταν πιο εύστοχος αφού με υποδειγματικό σουτ έστειλε τη μπάλα να…αναπαυτεί στην αριστερή γωνία της εστίας του Βελλίδη.

Πέντε λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μία… ανάσα από το 0-2 αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Αναστασάκου.

Στην επανάληψη μπήκε πιο… φουριόζος ο Άρης που στο 55\’ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, αφού σε δάση διαρκείας ο Τζανής σταμάτησε το σουτ του Καπετάνου και στη συνέχεια ο Αγκάνθο σούταρε άουτ. 

Στο 61\’ ο Σουνάς βρέθηκε μετά από ωραία ενέργεια μόνος απέναντι στον Κηπουρό αλλά σούταρε ψηλά άουτ. 

Αφού άντεξε την πίεση των γηπεδούχων ο Πλατανιάς κατάφερε σε μια από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις του να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 66\’ με τον Κανακούδη να σεντράρει ιδανικά και τον Ουντότζι να πλασάρει σωστά για το 0-2. 

Στο 78\’ ο Πλατανιάς έβγαλε μια εξαιρετική φάση με τον Κάλαϊτζιτς να πετυχαίνει γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Ο Ουκάρ είχε ευκαιρία να πετύχει το 0-3 στο 89\’ αλλά δεν πλάσαρε σωστά μετά το γύρισμα του Ουντότζι, ενώ καραδοκούσε και ο Ναζλίδης, που έκανε την επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του.

Το φινάλε βρήκε τη χανιώτικη ομάδα να πετυχαίνει μία ιστορική νίκη, την πρώτη της εκτός έδρας στη Super League, και τον Άρη να αναζητάει νέο προπονητή αφού ο Μάκης Κατσαβάκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης, η οποία αναμένεται να την κάνει δεκτή.

Άρης (Μάκης Κατσαβάκης): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Αγκάνθο, Καπετάνος, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Σουνάς, Νταμαρλής (71’ Παπαστεριανός), Ασλανίδης (46’ Γκέσιος), Ψυχογιός, Κοέλιο (62’ Κανουλάς) 





Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζανής, Κάλαϊτζιτς, Ντοέ, Ουκάρ (87\’ Μιρτσέτα), Αγκιλέρα, Αναστασάκος (81’ Ναζλίδης), Ουντότζι, Μαρτσάκης (62\’ Γκονζάλες)

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook