Τι φέρνει ο «μάγος» με τα δώρα στην Ελλάδα; Η γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel» αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και των συνεργατών της. 

Λίγες μόνο ώρες πριν την άφιξή της στο «Ελ. Βενιζέλος» ο ξένος Τύπος στρέφει το βλέμμα επάνω στις σημερινές συναντήσεις, προβλέποντας «εποικοδομητικές» συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών ηγετών,  θετική στάση και αλληλεγγύη από πλευράς Καγκελαρίου με τήρηση των δεσμεύσεων.

Ωστόσο η Γερμανία μπορεί να επιλέξει μόνο ανάμεσα σε τρεις δαπανηρές εναλλακτικές λύσεις: ένα νέο κούρεμα, ένα τρίτο πακέτο διάσωσης  ή ένα συνδυασμό και των δύο.

Η γερμανική εφημερίδα αναρωτιέται αν η Άνγκελα Μέρκελ καταφέρει τελικά να εκτελέσει επιτυχώς τη δύσκολη αποστολή της, ενώ εστιάζει και στο πώς θα υποδεχτούν άραγε οι Έλληνες την Καγκελάριο. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Θα συγκινήσει το αίσθημα αλληλεγγύης που φέρνει από τα ξένα η ίδια τους αγανακτισμένους πολίτες που έχουν σκοπό να κατακλύσουν τους δρόμους της χώρας ή θα στείλουν σπίτι της τη Σιδηρά Κυρία»;

Η Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Steffen Seibert ταξιδεύουν στην Ελλάδα για έναν σκοπό, συνεχίζει στο δημοσίευμά του το Spiegel, «να υποστηρίξουν τη χώρα που χρειάζεται άμεσα βοήθεια για τις πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις εξπρές», όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Το μέλλον είναι ακόμη αβέβαιο. Σίγουρα κάποια από τις δύο πλευρές μπορεί να μείνει ανικανοποίητη, ίσως και ο δυο», συμπληρώνει.

Το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα έχει φτάσει σε οριακό σημείο και οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να προσφέρουν  στη χώρα νέα δανειακή βοήθεια και  ελπίδα για μια μελλοντική επιστροφή στις αγορές.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook