Απάντηση όσον αφορά την Ευρωπαϊκή διεκδίκηση της ΔΗΜ.ΑΡ. ζητά με δήλωση του ο βουλευτής Ηρα-κλείου του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Ο Ηρακλειώτης βουλευτής μάλιστα, προβλέπει άσχημες εξελίξεις στο κόμμα.
Στις 9 Απριλίου 2012 στο δελτίο τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς «Πολιτική Πρόταση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για μια Προοδευτική Διέξοδο από την Κρίση» στην σελίδα 4 αναγράφεται: «β) Η υπέρβαση της κρίσης χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί άλλα μέτρα» και περιγράφονται οι κάτωθι 4 προτάσεις :
1. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει τουλάχιστον το 60% του συνολικού χρέους. 
2. Η ενίσχυση με αναγκαία κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. 
3. Η δανειοδότηση των κρατών απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
4. Η έκδοση ευρωομολόγου. 
Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει για :
1. Την υποχρέωση και των τριών αρχηγών, να γυρίζουν όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να διαπραγματευτούν με τα αντίστοιχα ιδεολογικά, όμορα κόμματά τους. 
2. Την άρνηση του Φώτη Κουβέλη να συνδιαλλαγεί με την τοπική τρόικα.
3. Την άρνηση του Φώτη Κουβέλη να παραβρεθεί σήμερα στην συνάντηση Μέρκελ.
4. Τη πρωτοφανή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής σε πρόταση μου, με μηδέν ψήφους, για 
• διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων, 
• αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού (πώληση Ακρόπολης, πώληση Ελληνικών νησιών, παραποίηση φωτογραφίας αγάλματος με το δάχτυλο, προσβλητικές δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων),
• διεκδίκηση διμερούς συμφωνίας για πλήρη διαλεύκανση σκανδάλων (Siemens), που τόσο έχουν πληγώσει την αξιοπρέπεια των δύο λαών, 
• συνειδητοποίηση επιτέλους από του Γερμανούς ότι γονιδιακά είμαστε Ευρωπαίοι με όραμα, ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι γερμανική Ευρώπη. 
Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω ερωτώ :
1. Έχασε την εμπιστοσύνης της η ΔΗΜ.ΑΡ στην αποτελεσματικότητα των μαζικών, ειρηνικών εκδηλώσεων. 
2. Από πού και έως που η ΔΗΜ.ΑΡ απέκτησε τόσο πολύ εμπιστοσύνη ότι μπορεί από μόνο του το ενοχικό κόμμα του Σαμαρά να διαπραγματευτεί το δίκαιο της Ελλάδος όταν, ήδη ο κ. Σαμαράς έχει καταπατήσει την προγραμματική συμφωνία. 
Τα παραπάνω αποτελούν ερωτήματα, που δυστυχώς αν δεν απαντηθούν τώρα, φοβάμαι ότι θα έχουμε άσχημες εξελίξεις και μάλιστα σε ένα κόμμα που το ηθικό κεφάλαιο Κουβέλης δεν το αμφισβητεί κανείς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook