Η σύντομη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον διεθνή Τύπο.

Τι φέρνει ο «μάγος» με τα δώρα στην Ελλάδα; Η γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel» αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και των συνεργατών της.  

Λίγες μόνο ώρες πριν την άφιξή της στο «Ελ. Βενιζέλος» ο ξένος Τύπος στρέφει το βλέμμα επάνω στις σημερινές συναντήσεις, προβλέποντας «εποικοδομητικές» συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών ηγετών,  θετική στάση και αλληλεγγύη από πλευράς Καγκελαρίου με τήρηση των δεσμεύσεων.

Ωστόσο η Γερμανία μπορεί να επιλέξει μόνο ανάμεσα σε τρεις δαπανηρές εναλλακτικές λύσεις: ένα νέο κούρεμα, ένα τρίτο πακέτο διάσωσης  ή ένα συνδυασμό και των δύο.

Η γερμανική εφημερίδα αναρωτιέται αν η Άνγκελα Μέρκελ καταφέρει τελικά να εκτελέσει επιτυχώς τη δύσκολη αποστολή της, ενώ εστιάζει και στο πώς θα υποδεχτούν άραγε οι Έλληνες την Καγκελάριο. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Θα συγκινήσει το αίσθημα αλληλεγγύης που φέρνει από τα ξένα η ίδια τους αγανακτισμένους πολίτες που έχουν σκοπό να κατακλύσουν τους δρόμους της χώρας ή θα στείλουν σπίτι της τη Σιδηρά Κυρία»;

Η Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Steffen Seibert ταξιδεύουν στην Ελλάδα για έναν σκοπό, συνεχίζει στο δημοσίευμά του το Spiegel, «να υποστηρίξουν τη χώρα που χρειάζεται άμεσα βοήθεια για τις πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις εξπρές», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους είναι αυτός του αμερικανικού BusinessInsider που λέει «Ετοιμαστείτε: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να τρελαθεί την Τρίτη!». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο αναφέρεται σε δύο φόβους που υπάρχουν σχετικά με το ταξίδι Μέρκελ στην Αθήνα, πρώτον ότι η ελληνική πρωτεύουσα θα πάρει φωτιά από τις διαδηλώσεις και δεύτερον ότι η επίσκεψη Μέρκελ δεν θα φέρει τα πολιτικά «δώρα» που περιμένει η Ελλάδα και, εν τέλει, δεν θα έχει τη σημασία που πολλοί της έχουν αποδώσει.

Το βρετανικό BBC εστιάζει και αυτό στα μέτρα ασφαλείας, αναφέροντας πως οι Έλληνες έχουν δαιμονοποιήσει την Άνγκελα Μέρκελ.

Η εφημερίδα Wall Street Journal έχει τίτλο «Η Αθήνα προετοιμάζεται για την επίσκεψη Μέρκελ» έχοντας για πρώτη φωτογραφία την χθεσινή πορεία διαδηλωτών, στο Σύνταγμα.Το ABC NEWS αναφέρει ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα από τότε που άρχισε η κρίση.

Η Deutsche Welle γράφει «Έξω η Μέρκελ! λένε οι Έλληνες»  και «Δεν θα στρωθεί κόκκινο χαλί για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα» μεταφέροντας το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας για την επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου.

«Επί ποδός η ελληνική αστυνομία για την πρώτη επίσκεψη Μέρκελ ύστερα από το ξέσπασμα της κρίσης» γράφει ο βρετανικός Independent, υπογραμμίζοντας πως «το κόμμα της καγκελαρίου την προέτρεψε να μην αυξήσει την οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, καθώς (η χώρα) παλεύει να αποπληρώσει το χρέος της».

Τέλος, το Al Jazeera φιλοξενεί συνεχώς ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την ελληνική πρωτεύουσα. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του δικτύου δεν μεταδίδει απλώς τις διαδηλώσεις, αλλά συζητά και με ανέργους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της κρίσης. Επίσης, αναφέρει ότι στην Ελλάδα έχουν ξυπνήσει μνήμες της ναζιστικής κατοχής και επισημαίνει ότι τα θύματα των μεγάλων περικοπών –που επιβάλλει η τρόικα- στην Ελλάδα θα ήθελαν πολύ να είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με την Γερμανίδα καγκελάριο.


protothema.gr