Για την καταπολέμηση του πρηξίματος

Ο οργανισμός κατακρατά υγρά και αυτά συσσωρεύονται στα κάτω άκρα, εκεί όπου η κυκλοφορία είναι πιο επιβαρυμένη και τα λεμφαγγεία δεν καταφέρνουν να απομακρύνουν τις τοξίνες. «Ιδιαίτερα αν τις νιώθουμε πρησμένες την εβδομάδα πριν την περίοδο, αν συμβαίνει περισσότερο τα βράδυ ή αν ανακουφίζονται όταν τις βάζουμε ψηλά, τότε υποφέρουν από κάποια μορφή οιδήματος» λέει η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου.

Στο σπίτι: Για να αντιμετωπίσουμε την αίσθηση βάρους στα πόδια και το πρήξιμο, οι ειδικές κρέμες αποσυμφόρησης δίνουν τη λύση. Χάρη στις εξειδικευμένες συνθέσεις τους εξασφαλίζουν άμεσα αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης αναζωογονώντας τόσο τα πέλματα όσο και τις γάμπες. Προτιμούμε εκείνες που περιέχουν εκχυλίσματα φυτών, αφού η φυτοθεραπεία έχει επιστημονικά αποδεδειγμένη αποιδηματική δράση.

Στο ιατρείο: Tο οίδημα αντιμετωπίζεται με συνδυασμό ενός μηχανήματος με ειδική αποιδηματική εφαρμογή και ενέσεων μεσοθεραπείας οι οποίες περιέχουν αποιδηματικές ουσίες. Οι συνεδρίες μεσοθεραπείας γίνονται μία φορά τη βδομάδα ενώ το μηχάνημα αρνητικής πίεσης, όπως το Endermologie ή το VelaSmooth, εφαρμόζεται δύο μέρες μετά. Έτσι κινητοποιείται η λέμφος ώστε να απομακρυνθούν τα κατακρατημένα υγρά και τονώνεται η μικροκυκλοφορία. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται επί τέσσερις εβδομάδες και οι τιμές για κάθε συνεδρία ξεκινούν από 70 ευρώ.

Για τις ευρυαγγείες

Λεπτά αγγεία, κόκκινα, μοβ ή μπλε, διαγράφονται στην επιφάνεια του δέρματος και αλλοιώνουν την εικόνα ακόμα και των πιο καλλίγραμμων ποδιών. Καθώς η γυναικεία φύση αυξάνει την προδιάθεση για προβλήματα του κυκλοφορικού, οι ευρυαγγείες ταλαιπωρούν τις περισσότερες από εμάς. Η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου μας εξηγεί ότι «το πρόβλημα οφείλεται σε τριχοειδή αγγεία που φράσσονται με αποτέλεσμα να παγιδεύουν το αίμα στο εσωτερικό τους».

Στο σπίτι: Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση καλλυντικών με φυτικά εκχυλίσματα που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και προλαμβάνουν τα προβλήματα στα αγγεία. Τέτοιες ιδιότητες έχουν ο κισσός, ο αγγίσαρος, το ρούσκο και το υπέρικο. Συγχρόνως αποφεύγουμε την ορθοστασία, την καθιστική ζωή και τις τεχνικές αισθητικής που ταλαιπωρούν το δέρμα όπως τα δυνατά μασάζ. Η κ. Λαμπρινοπούλου εξηγεί ότι οι γυναίκες που έχουν προδιάθεση για ευρυαγγείες πρέπει να είναι προσεκτικές με αυτές τις μεθόδους αδυνατίσματος.

Στο ιατρείο: Η θεραπεία γίνεται με λέιζερ. «Η ενέργεια της συσκευής διοχετεύεται στο φραγμένο αγγείο, εμποδίζει τη λειτουργία του κι έτσι το αίμα απελευθερώνεται» εξηγεί η ειδικός. «Το αγγείο δεν γεμίζει με καινούργιο αίμα, οπότε δεν διαγράφεται πλέον στην επιφάνεια. Ο ιστός της αράχνης αποχρωματίζεται και σβήνει». Το είδος του λέιζερ επιλέγεται ανάλογα με το πρόβλημα. Για να ολοκληρωθεί η θεραπεία απαιτούνται περίπου 8 επαναλήψεις (κάθε φλέβα χρειάζεται περίπου 2 χτυπήματα). Οι τιμές ξεκινούν από 300 ευρώ ενώ η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και στις ευρυαγγείες του προσώπου.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook