Στο στόχαστρο της κυβέρνησης θα βρεθούν το επόμενο διάστημα οι περίπου 100 χιλιάδες υπάλληλοι που απασχολούνται σε 2.500 ΝΠΙΔ και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τη δεξαμενή για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας ή ακόμη και απολύσεων.

Ειδικότερα, προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου προκειμένου να απογραφούν οι απασχολούμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός των αμειβόμενων από το Δημόσιο φυσικών προσώπων, δίνει απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Η απογραφή θα γίνει με ευθύνη των υπηρεσιών προσωπικού των ΝΠΙΔ και οι υπάλληλοι ανεξαρτήτως του καθεστώτος απασχόλησής τους, θα πρέπει να δηλώσουν φορέα απασχόλησης, εργασιακή σχέση, ημερομηνία πρόσληψης, συνολικό χρόνο υπηρεσίας και όλα τα μισθολογικά τους στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό των ΝΠΙΔ και των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν είχε περιληφθεί στην πρώτη απογραφή για τον στενό δημόσιο τομέα και τα ΝΠΙΔ.

Κυβέρνηση
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση ορίζεται πως η απογραφή στο εξής θα περιλαμβάνει και τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς, τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς, το προσωπικό της Βουλής, ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών.

Σημειώνεται ότι, για όσους εντάσσονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου μέσω της απογραφής, προβλέπεται διασταύρωση των στοιχείων τους με το ΤΑΧΙS και ασφαλιστικά ταμεία.

Σε περίπτωση μη απογραφής ή ελλιπών στοιχείων ενδέχεται να προβλεφθεί ακόμη και παύση καταβολής αμοιβών. Ειδικότερα, όταν εντοπίζονται ελλιπή στοιχεία ή αμειβόμενοι που δεν απογράφηκαν θα ενημερώνονται μέσω των εκκαθαριστών προκειμένου να διευθετήσουν το θέμα. Σε περίπτωση όμως που παρέλθουν τρεις μήνες από την πρώτη ενημέρωσή τους και δεν ανταποκριθούν, παύουν να πληρώνονται μέχρι να απογραφούν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους. Τα ποσά θα καταβληθούν αναδρομικά, αφού το θέμα τους διευθετηθεί.


ιmerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook