Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στην Βουλή το ζήτημα της «ηλεκτροδότησης του νέου πρότυπου βιοκλιματικού κτιρίου» μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Τον Ιούνιο του 2012, κατά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου ανακοίνωσε την επικείμενη μετακόμιση του 52ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και του 61ου Νηπιαγωγείου, μέσα στο καλοκαίρι, κατά τον Ιούλιο ή Αύγουστο.

Οι δάσκαλοι είχαν προετοιμαστεί για την επικείμενη μετακόμιση. Ωστόσο, η μετακόμιση δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί λόγω της μη ηλεκτροδότησης του κτιρίου, η οποία απαιτεί το ποσό των 13.500 ευρώ».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «είναι αδιανόητο πλέον να στοιβάζονται 40 παιδιά σε μια ακατάλληλη τάξη εδώ και ένα μήνα στο 52ο Δημοτικό και να έχουν μετατραπεί οι αποθήκες των σχολείων σε τάξεις» ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη να τον ενημερώσει εάν έχει εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ το κονδύλι των 13.500 ευρώ, τι ακριβώς γίνεται και σε ποια ακριβώς υπηρεσία έχει διοχετευθεί, του Δήμου ή της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook