Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο τέως υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης καταθέτουν το μεσημέρι της Πέμπτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στείλει επιστολή στην Επιτροπή, εκφράζοντας τη βούλησή του να καταθέσει ενώπιόν της για το θέμα. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αναστάσιο Νεράντζη, ανέφερε:

«Επειδή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει ήδη επιληφθεί -και ορθώς- του ζητήματος που έχει προκύψει με το ηλεκτρονικό υλικό που είχε δοθεί ατύπως την άνοιξη του 2010 από τη Γαλλία στην Ελλάδα, για καταθέσεις Ελλήνων σε μια ελβετική τράπεζα, θεωρώ ότι είναι χρήσιμη για το έργο της Επιτροπής η ενημέρωσή της απευθείας από εμένα, ως πρώην υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για όσα γνωρίζω από την περίοδο της θητείας μου στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα.

»Όπως ξέρετε, ζήτησα ήδη το υλικό αυτό να διαβιβασθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γιατί μόνο η πλήρης παρουσίαση της αλήθειας μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τον κλοιό της δημαγωγίας και της ισοπέδωσης των πάντων σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του τόπου.»

Στην Επιτροπή έχουν καταθέσει ήδη για το ίδιο ζήτημα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σπύρος Κλαδάς και ο νυν ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Στέλιος Στασινόπουλος.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναμένεται να καλέσει επίσης των πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον νυν υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν από τον κ. Στουρνάρα να ζητήσει εκ νέου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου ενημέρωσαν για το θέμα της λίστας τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Πεπόνη έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το γεγονός δεν έγινε άμεσα γνωστό «από σεβασμό στη μυστικότητα της διαδικασίας της προκαταρκτικής εξέτασης».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook