Έπειτα από διάλογο με τους μαθητές και με τη μεσολάβηση του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, έληξε η κατάληψη του γυμνασίου και λυκείου Γαζίου που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες.

Μαθητές, καθηγητές και γονείς επισκέφτηκαν το δήμαρχο Μαλεβιζίου, και συζήτησαν μαζί του τα αιτήματα των μαθητών. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης αφπού τους άκουσε με προσοχή, τους ενημέρωσε για την πορεία κατασκευής του νέου λυκείου Γαζίου το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο την επόμενη σχολική χρονιά – αρκετούς μήνες πριν από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης – ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει και το αίτημα των μαθητών για επιπλέον κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην οδό Καμαριώτη όπου βρίσκονται τα δυο σχολεία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου μέσα σε άριστο κλίμα και η ειλικρινής διάθεση στήριξης των μαθητών από τη δημοτική αρχή, οδήγησε τα παιδιά στο να αποφασίσουν τη λήξη της κατάληψης των σχολείων τους.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε: «Είχαμε μια γόνιμη διαδικασία διαλόγου με τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους για θέματα εκπαίδευσης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές των σχολείων μας, που με αξιοσημείωτη ωριμότητα και σοβαρότητα, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του χώρου, όπως επίσης αξίζουν συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και γονείς, που έχουν συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση αυτών των παιδιών.

Ως δημοτική αρχή παραμένουμε στο πλάι τους, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ παράλληλα τους εξηγήσαμε αναλυτικά, τα έργα που κατασκευάζουμε και που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως είναι για παράδειγμα η κατασκευή του νέου λυκείου Γαζίου».

Στη συνάντηση το παρόν έδωσαν μαθητές – μέλη του απερχόμενου 15μελούς συμβουλίου του γυμνασίου, η γυμνασιάρχης, η λυκειάρχης και καθηγητές των σχολείων, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του λυκείου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χ. Κουτσογιάννης και η πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής του δήμου Κ. Γρυλάκη-Παρασύρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook