Φάκελο με στοιχεία που αφορούν τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ περί μειώσεων ή και εξαιρέσεων μεγάλων επιχειρήσεων από το τέλος ακινήτων, παρέδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού σωματείου των εργαζομένων Νίκος Φωτόπουλος.

Τη Δευτέρα, μετά την απελευθέρωση του ίδιου και συναδέλφων του, που είχαν συλληφθεί για την κατάληψη του κέντρου πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Εκεί είχε υποστηρίξει πως από την καταβολή του τέλους ακινήτων, πολύ γνωστές μεγάλες επιχειρήσεις είτε εξαιρέθηκαν, είτε χρεώθηκαν κατά πολύ λιγότερα ποσά.

Μετά την παράδοση του φακέλου στην Δικαιοσύνη, ο Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν μπορεί να πληρώνουν χαράτσι μόνον οι φτωχοί». Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Δημ. Περπατάρης ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψής τους στην Εισαγγελία ήταν η ανάγκη διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης, ώστε να εξακριβωθεί αν ήταν νόμιμη η καταγγελλόμενη μεταχείριση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook