Απόπειρες δημιουργίας κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης «βλέπει» ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πίσω από τις επιθέσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα και διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να είναι ένας πρόεδρος «μαριονέτα», κάνοντας λόγο για «αήθη και άθλια επίθεση».

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αν για οποιονδήποτε λόγο η ομαλότητα και η σταθερότητα εκλείψουν, τότε ούτε αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ θα έχουμε, ούτε ασφαλές περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και θα προκληθεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες. Ο εκδότης της εφημερίδας, κ.Χατζηνικολάου, γνώριζε το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δημοσιεύματος, που βασίστηκε σε αστήρικτη καταγγελία, από μόνο ένα πρόσωπο, εμπλεκόμενο στην υπόθεση, το οποίο μετέφερε, αορίστως, κάτι που άκουσε. Πολλά μπορεί να είναι τα σενάρια. Εγώ, αυτό που γνωρίζω, είναι ότι αν δεν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ίσως η είδηση να μην ήταν καν στην πρώτη σελίδα. Άρα στοχοποιείται ο θεσμός».

Και συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Ν.Χατζηνικολάου αναφέρει: «Έχει εισβάλει ανορθόδοξα και βάναυσα στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή, ελέγχοντας ακόμη και τον περίγυρό μου. Γνωρίζω πως ένας πολιτικός αυτά πρέπει να τα αναμένει και να τα υπομένει. Και γι αυτό τα αποδέχομαι. Απαιτώ όμως, όταν μετά την έρευνα δεν προκύπτει τίποτα, να έχει τη γενναιότητα να πει και να γράψει: "τον έψαξα και δεν βρίσκω τίποτα, τουλάχιστον, μέχρι στιγμής". Όχι να "σφυρίζει" αδιάφορα.

»Όπως πολλοί υποστηρίζουν, ο κ. Χατζηνικολάου παρουσίαζε ένα επίπεδο δημοσιογραφικό και τώρα απορούν γιατί επιλέγει τον κιτρινισμό. Και αναρωτιούνται τι κρύβεται από πίσω. Πιθανόν κάποιοι να θεωρούν πως ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να είναι «μαριονέτα» και απλά να προεδρεύει. Τους απαντώ ότι εγώ δεν θα είμαι ένας τέτοιος πρόεδρος».in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ