Την άποψη ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εντός των επόμενων έξι μηνών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Άντερς Μποργκ, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18-19 Οκτωβρίου.

«Το πιθανότερο είναι ότι θα αποχωρίσουν [από τη νομισματική ένωση]. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε πως αυτό θα συμβεί στο επόμενο εξάμηνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μποργκ, μιλώντας χθες, 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Συνάντησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Τόκιο.

Παράλληλα, ο σουηδός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι τυχόν έξοδος της χώρας μας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος δεν θα επέφερε μεγάλες επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, «καθώς στην πράξη οι πάντες ήδη καταλαβαίνουν προς ποια κατεύθυνση πνέει ο άνεμος».

Τα σχόλια του κ. Μποργκ έρχονται στον απόηχο της συνεδρίασης του Europgroup στις αρχές Οκτωβρίου, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ΟΝΕ χαιρέτησαν τις προσπάθειες και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Παρά ταύτα, το Eurogroup δεν έλαβε καμία απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ζητώντας από την Αθήνα να δεσμευτεί σε ένα σύνολο 89 βημάτων ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook